Slavko Štimac dobio nagradu „Pavle Vuisić“
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Glumac Slavko Štimac ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić", saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Ovu odluku je doneo stručni žiri koga je imenovalo predsedništvo Udruženje filmskih glumaca Srbije, koje je suorganizator „Filmskih susreta“, a nagrada se sastoji od plakete sa likom Paje Vuisića, delo vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Nagrada „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu, televiziji i sličnim medijima tradicionalno se uručuje na svečanom otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu.

„Filmski susreti“ biće održani od 20. do 26. avgusta na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

Štimac je karijeru počeo kao dete glumac u ostvarenjima "Vuk samotnjak" (1972), "Zimovanje u Jakobsfeldu" (1975), "Salaš u malom ritu" (1976) i "Vlak u snijegu" (1976), a stigao je i do kultnog ratnog ostvarenja američkog reditelja Sema Pekinpoa "Gvozdeni krst" (1977).

Između ostalog, igrao i u "Specijalnom vaspitanju" (1977), "Varljivom letu" (1984) i "Andergraund" (1995).

Sa velikanom našeg glumišta Vujisićem (1926-1988) Štimac je igrao u filmovima "Tigar" (1978), "Pakleni otok" (1979), kultnom "Ko to tamo peva" (1980) i "Sjećaš li se Doli Bel" Emira Kusturice.

Nova.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: