SNAJPEROM UBIO ZETA LEGENDARNOG SRPSKOG FUDBALERA: Banjalučanin 7 godina posle likvidacije škaljarca u Budvi, izručen Crnoj Gori!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-USrđan Popović, državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg je Crna Gora potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora za ubistvo Gorana Đuričkovića, danas je iz Republike Austrije izručen Crnoj Gori.

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, Goran Đuričković (48) ubijen je iz snajpera sa zidina Starog grada u Budvi dok je s prijateljima sedeo u bašti svog kafića 27. oktobra 2015. godine.

 

Prema rečima očevidaca, Đuričković je tada ustao od stola i zakoračio prema marini kada su se začuli pucnji nakon kojih je pao u more. U septembru 2017. godine policija je saopštila da je rasvetlila ovo ubistvo - osumnjičen je Srđan Popović iz Banja Luke, koji je uhapšen u Austriji sa većom količinom droge. On se sumnjiči da je ispalio tri projektila iz snajpera, od kojih je jedan pogodio Đuričkovića.

Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 meseci zbog izvršenog krivičnog dela ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom lišio života crnogorskog državljanina G.Đ., nakon čega se dao u bekstvo", saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gde je izdržavao kaznu zatvora zbog krijumčarenja narkotika na teritoriji Republike Austrije.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su uz asistenciju Sektora policije posebne namene sproveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivicnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici - kažu iz policije.

Đuričković je navodno bio član škaljarskog klana, a za njegovo ubistvo kavčani su, kako se pričalo, platili Popoviću 50.000 evra.

 

Kurir.rs/Novosti
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: