ŠOK! AFERA OTPAD TRESE BiH: Džakovi iz Italije, žarišta korone, istovareni u Drvaru! Evo kad i ko je dao dozvolu!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla da je dozvolu za uvoz otpada, koji je istovaren u Drvaru i Bosanskom Grahovu, izdalo federalno Ministarstvo turizma i ekologije na dan 16. marta, kada je na nivou FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće.

 

Dozvola, kazala je, izdata na osnovu rešenja za izdavanje dozvole za upravljanje otpadom, od Ministarstva građevinarstva, obnove, prostornog uređenja i ekologije Livanjskog kantona, datirana je19. februara.

"Zanima nas kako je neko mogao da izda dozvolu o uvozu tekstilnog otpada iz Italije, iz Padove, iz zemlje koja je u tom periodu bila žarište virusa korona, a u FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće. Zahtevamo da se hitno reši ovaj problem koji se dogodio u Drvaru i Bosanskom Grahovu", rekla je Runićeva. 

Runićeva se nalazi kod Panelke, u krugu nekadašnje firme Grmeč, gde inspekcija iz Livna radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je tekstilni otpad iz Italije stigao u Drvar.

Sedam šlepera tekstilnog otada iz Italije, identičnog onom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovaren je juče i u krugu nekadašnje fabrike Grmeč u Drvaru.

Opštinsko veće Drvara zatražilo je sinoć da nadležni inspekcijski organi u roku od 24 časa nalože izmeštanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju fabriku Grmeč, radi zaštite i bezbednosti građana, rekla je Runićeva.

Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji Đorđe Radanović rekao je da incident sa otpadom predstavlja kršenje Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, kao i krivično delo prema članu 178 Krivičnog zakona FBiH, koji se odnosi na sprečavanje povratka.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: RTRS

ŠOK! AFERA OTPAD TRESE BiH: Džakovi iz Italije, žarišta korone, istovareni u Drvaru! Evo kad i ko je dao dozvolu!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: