ŠOK IZ KREMLJA! PUTIN OPERISAO RAK, LEKARI INSISTIRALI: Stanje mu se pogoršalo, Lukašenko učestvuje u "dimnoj zavesi"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kremlj nije komentarisao najnovije navode o Putinovom lošem zdravlju, ali redovno poriče da on pati od bilo kakvih poteškoća.

Vladimir Putin je prošle nedelje podvrgnut "uspešnoj" operaciji raka i oporavlja se, tvrdi se u najnovijoj glasini o zdravstvenom stanju ruskog lidera.

Ovaj 69-godišnjak je podvrgnut nepoznatoj proceduri kasno prošlog ponedeljka nakon saveta lekara da je lečenje "od suštinskog značaja", objavljeno je na Telegram kanalu General SVR koji tvrdi da dobija informacije iz Kremlja.

Rečeno je da se Putinovo stanje nakratko pogoršalo u petak uveče pre nego što se poboljšalo, navodi se na nalogu na društvenim mrežama i dodaje da su mu lekari savetovali da izbegava da učestvuje na sastancima još nekoliko dana dok se oporavi.

Prema tvrdnjama pomenutog kanala, sva Putinova pojavljivanja u državnim medijima od utorka su lažirana pomoću snimka kako bi se stekao utisak da je dobro. U stvarnosti, državom zapravo upravlja bivši šef špijuna FSB-a i sadašnji predsednik Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, tvrdi kanal.

Kremlj nije komentarisao najnovije navode o Putinovom lošem zdravlju, ali redovno poriče da on pati od bilo kakvih poteškoća.

Glasine da je Putin ozbiljno bolestan – uključujući navode o raku i Parkinsonovoj bolesti – kovitlaju se najmanje od 2020. godine, ali su ponovo postale poznate otkako je naredio invaziju na Ukrajinu 24. februara.

"U noći sa ponedeljka 16. na utorak 17. maja, ruski predsednik Vladimir Putin podvrgnut je hirurškoj operaciji. Na tome da Putina treba što pre operisati insistirali su njegovi lekari. Prema rečima lekara koji su učestvovali u lečenju predsednika, operacija je bila uspešna", na pisano je na Telegram kanalu.

Lekari preporučuju Putinu da se odmori narednih dana i pozivaju ga da odbije lično učešće na sastancima.

Tvrdi se da Putinov bliski saveznik, Aleksandar Lukašenko, učestvuje u dimnoj zavesi, stižući u Rusiju na putovanje koje bi trebalo da uključi danas sastanak sa Putinom. 

Lukašenko je "jedan od retkih ljudi“ koji "zna pravo stanje stvari sa Putinovim zdravljem“. Tvrdi se da su raniji Lukašenkovi sastanci imali za cilj da pokažu da je Putin bio spreman, iako je, u stvari, imao zdravstvenih problema.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano