ŠOKANTAN OBRT! Škaljarci i kavčani na nogama - ovakvu odluku niko nije očekivao: Nema dokaza
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Specijalno državno tužilaštvo obustavilo je krivični postupak portiv Jovice Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, u pogledu optužbi za planiranje i pokušaj likvidacija Marka Miljkovića i Veljka Belivuka. Time je protiv Vukotića obustavljen postupak u pogledu krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja.

- Obustavlja se krivični postupak - istraga protiv Vukotić Jovana zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja iz čl. 144 u vezi člana 20 KZCG u vezi čl. 25 KZCG jer nema dokaza da je imenovani izvršio označeno krivično delo, odnosno nema osnovane sumnje da je isto izvršio - navodi se u dokumentu u koji je portal Dan imao uvid.

Naredbom o sprovođenju istrage ranije je određeno je da se sprovede istraga protiv Vukotić Jovana zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, krivična dela teško ubistvo izvršeno putem podstrekavanja ii krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja a na štetu Belivuk Veljka i Miljković Marka.

Velja Nevolja

Foto: Printscreen/TV Pink

Kako je navedeno ranije, Vukotić je sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na ubistva pripadnika "kavačkog" klana (Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković). Kako je tada saopšteno za ubistva Vukotić je navodno htio da plati 4.000.000 evra. 

Iz zatvora planirao likvidacije

Specijalni tužilac Saša Čađenović potvrdio je ranija pisanja da je sprečena planirana likvidacija improvizovanom eksplozivnom napravom. Prema nezvaničnim informacijama, SDT tereti Janka Vukadinovića da stoji iza planiranih likvidacija koja su trebale da budu izvršene u Podgorici i Tivtu. Radi se o eksplozivoj napravi velike razorne moći, ubojno dejstvo u prečniku 100 metara, ukupne težine 5,8 kilograma, od čega su u istu bila smeštena oko 3,2 kilograma plastičnog eksploziva.

Prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu. Uhapšeni su T.H., M.M. i I.D. zbog sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, a T.H. i M.M. su osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U predmetu pod radnim nazivom "Meta 1", službenici SBPOK, u saradnji sa kolegama iz hercegnovske i podgoričke policije, sprečili su delovanje kriminalne organizacije koja je imala za cilj da ubije najmanje tri osobe.

- Jedno lice je trebalo da bude lišeno života u Podgorici 22. januara, dok su druga dva lica trebalo da budu lišena života na aerodromu u Tivtu istog dana u jutarnjim časovima. Specijalno državno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage u krivičnom predmetu formiranom po krivici V.J. (Vukadinović Janko) i drugih zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - kazao je ranije tužilac Čađenović.

Tako, prema navodima tužilaštva, Vukadinović i Kamenko Kuč (svedok saradnik) su 22. junuara planirali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića na tivatskom aerodromu, kada su trebali da polete za Beograd posle posete vođi "kavačkog" klana Radoju Zviceru.

Radoje Zvicer

Foto: detective-info.com.ua

Kamenko Kuč je u svom iskazu pred tužiocem  naveo da je plan grupe Vukadinovića prvo bio da ubiju Slobodana Kašćelana. Tužilaštvo je došlo do navoda da je Kašćelanova likvidacija bila planirana za 22. januar, kada je trebao da dođe u podgorički Viši sud na zakazano suđenje.

Nakon što su, kako SDT u spisima navodi, saznali da je to suđenje odloženo ova grupa je promenila plan i radila na organizaciji likvidacije Belivuka i Miljkovića, koji važe za bliske saradnike kavačkog klana. Istražitelji su prikupili dokaze da je neposrednim izvršiocima likvidacije Kašćelana trebalo da bude isplaćeno 500.000 evra, dok su za zločin u Tivtu trebali da budu isplaćeni sa 700.000 i 1.300.000 evra.

Belivuk i Miljković su 30. januara ujutro napustili Crnu Goru, a na beogradskom aerodromu ih je dočekala policija koja ih je sprovela na saslušanje. Oni su nakon toga uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela i nekoliko monstruoznih ubistava.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano