Sokolac: Registrovan prvi slučaj virusa korona
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPotvrđen prvi slučaj korona virusa u Sokocu.

Mlađa osoba sa Sokoca pozitivna je na virus korona, izjavio je Srni komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je ovo lice smješteno u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, a sve ljude koji su bili s njim u kontaktu pozvao je da se što prije jave u sokolački Dom zdravlja.

Na području grada Istočno Sarajevo do sada je potvrđeno 12 slučajeva pozitivnih na korona virus. Od toga je dvoje izliječeno.

U Srpskoj je u proteklih 24 časa potvrđeno 26 novih slučajeva korona virusa, a u laboratorijama je testirano 587 uzoraka, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

– Imamo još dvije osobe koje su testiranje radile u FBiH, jedna iz Banjaluke i jedna iz Trebinja, tako da imamo registrovano ukupno 528 osoba koje su u Republici Srpskoj pozitivne ne korona virus – dodaje Šeranić.

Među 26 novopotvrđenih osoba, 14 je žena i 12 muškaraca.

– Osam žena je srednje životne dobi, tri mlađe i tri starije životne dobi. Među muškarcima, pet je srednje, pet mlađe, a dva su starije životne dobi – kaže Šeranić.

Od ukupnog broja novopotvrđenih, osam osoba je iz Banjaluke i Nevesinja, po dvije iz Kneževa i Laktaša, a po jedna iz Čelinca, Modriče, Trebinja, Oštre Luke, Sokoca i Gacka.

Korona virus potvrđen je i kod jednog ljekara iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, i sad slijede sve epidemiološke mjere kao i u ranijim slučajevima zaraze među zdravstvenim radnicima.

– Korona virus je potvrđen i kod dvije radnice Doma penzionera u Banjaluci.  Sinoć su preduzete sve higijesnko-epidemiloške mjere kada je riječ o ovom slučaju. Uzorci su uzeti od 68 kontakata ove osobe, a urađena je i dezinfekcija prostora – rekao je Šeranić.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: