Sokolac: Ugašen požar od 20 hektara na Ivan Polju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na Ivan Polju kod Sokoca ugašen je požar nakon što je vatra zahvatila crnogoričnu šumu na površini oko 20 hektara, a pričinjena je manja materijalna šteta, rekao je vršilac dužnosti direktora sokolačkog Šumskog gazdinstva (ŠG) "Romanija" Strahinja Bašević.

Bašević je naglasio da je početni "prizemni požar" djelimično prelazio u "visoki", pa su gorjela stabla smrče i bora.

Koordinator za obuku i usavršavanje u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Nikola Šarac rekao je da je kompletno Vatrogasno odjeljenje Sokolac skoro pet časova gasilo požar na Ivan polju, a da im je pomagalo oko 60 radnika ŠG "Romanija", mještani sela Kula, Đedovci i Obrtići, te pripadnici Policijske stanice Sokolac u gašenju i obezbjeđenju požarišta.

Vatrogasci su u kasnim popodnevnim časovima ugasili i požar u mjestu Podbukovača, kada je vatra sa zapaljene suve trave zahvatila nisko rastinje.

Šarac je naveo da je juče na području Sokoca ugašeno još pet požara na lokalitetima Romanija, Dikalji, Jabuka, Kruševci i Pediše, gdje pripadnici ovog odjeljenja nisu mogli izaći na teren zbog zauzetosti, pa su intervenisali radnici ŠG "Romanija".

Uprkos nizu apela povećan je broj požara na području opštine Sokolac, pa iz ŠG "Romanija" i Vatrogasnog odjeljenja Sokolac i ovaj put upozoravaju stanovništvo da ne pali vatru na otvorenom bez kontrole i stalnog nadzora.

Oni u apelu navode da je teren zbog dužeg perioda bez kiše podložan brzom širenju vatre na suvoj travi, uz udare jakog vjetra.

Na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije u protekla 24 časa ugašeno je 12 požara, od kojih je sedam šumskih, dva su lokalizovana i dio jednog stavljen pod kontrolu, podaci su Područnog odjeljenja civiline zaštite Sokolac.

Na području Pala i Višegrada vatrogasci su juče intervenisali četiri puta, na području Rogatice tri puta, te po dva puta na Sokocu i u Istočnom Novom Sarajevu.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: