SRAMOTNO - Milo Đukanović u Hagu svjedoči u korist Tačija?!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Crnogorski predsednik Milo Đukanović uskoro bi mogao da ode u Hag kao svedok odbrane Hašima Tačija, protiv koga je podignuta optužnica, navode izvori Međunarodnog instituta za balkanske i istočne studije (IFIMES) sa sedištem u Ljubljani, prenosi Koha.

Ti izvori su podsetili i da je Đukanović trebalo da svedoči u Hagu protiv jednog od najviših zvaničnika iz Srbije Slobodana Miloševića, ali od toga se odustalo.

U analizi pod naslovom „Kraj ere Mila Đukanovića”, IFIMES stoga smatra razumnim da se postavi pitanje da li će svedočiti u Tačijevom slučaju.

IFIMES analizira situaciju pred izbore u Crnoj Gori.

– Đukanović ima kriminalne interese i svaka radnja koja ima za cilj jačanje veza u regionu, poput mini-Šengena, koji je najvažnija regionalna inicijativa u poslednjih 30 godina, pogađa takav režim.

Za zemlje koje su slabe iz različitih razloga ili čak korumpirane, ekonomsko blagostanje nije poželjno jer ekonomskom integracijom započinje vladavina zakona, što ometa režim. Slaba ekonomija u Crnoj Gori i korupcija su najbolji primeri – navodi IFIMES.

(Sputnjik)

Milo Đukanović u Hagu svjedoči u korist Tačija?!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: