SRBI UHAPŠENI U HRVATSKOJ! Jedan od njih vođa narko-bande, ovo su detalji policijske akcije "Tigar"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Policajci PU Požeško-slavonske su posle višemesečne akcije kodnog naziva Tigar i Tigar 2, uhapsili kriminalnu grpu koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, neovlašćeno proizvodnju i stavljanje u promet droge i izbegavanje carinskog nadzora.

Istraživanje su sproveli nad četiri hrvatska državljanina i četiri državljanina Republike Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih dela zločinačkog udruženja, neovlašćene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te izbegavanja carinskog nadzora.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni u razdoblju od novembra 2021. do maja 2022. na širem području Požege i drugim mestima u RH i Srbiji okupio i povezao u zajedničko delovanje ostale osumnjičene s ciljem zajedničkog uzgoja i proizvodnje veće količine marihuane na širem području Požege te njene dalje prodaje.

Dobili jednomesečni zatvor

Sudija istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomesečeni istražni zatvor osmorici okrivljenih koje Uskok tereti za proizvodnju većih količina marihuane na širem području Požege, s ciljem dalje prodaje u Hrvatskoj i inostranstvu, izvestili su u utorak sa Suda.

- Nakon ročišta sudija istrage je potvrdio postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni počinili ta krivična dela u sklopu zločinačkog udruženja te je svima određen jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a četvorici osumnjičenih, koji su strani državljani i zbog straha od bekstva - saopštio je Sud.

Imali laboratoriju za uzgoj marihuane

Prvoosumnjičeni je pronašao osobu koja će se brinuti o uzgoju i proizvodnji marihuane, dok je s drugoosumnjičenim, trećeosumnjičenim i četvrtoosumnjičenim dogovorio pronalazak pogodne lokacije za njen uzgoj i proizvodnju, zatim instaliranje opreme, nabavku potrebnih preparata za uzgoj, osiguranje tajne lokacije i nesmetanog boravka osobe koja je bila zadužena za uzgoj i pronalazak kupaca marihuane.

U ostvarenju plana i dogovora prvoosumnjičenik, sedmoosumnjičenik, drugoosumnjičenik, trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik su s prvoosumnjičenikom dogovorili i osigurali lokaciju za uzgoj marihuane u kući na području Kutjeva, a u vlasništvu supruge četvrtoosumnjičenika u kući instalirali ilegalnu laboratoriju sa zadatkom uzgoja kanabis biljki i proizvodnje kanabis marihuane.

Prvoosumnjičenik iz Srbije je doveo petoosumnjičenika koji je u navedenoj kući neprekidno boravio i svakodnevno uzgajao biljke kanabisa pri čemu su prvoosumnjičenik, drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenik nadzirali uzgoj i proizvodnju kanabisa i kupovali potrebnu opremu i razne preparate za uzgoj. Pri tome su drugoosumnjičenik, trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik redovno snadbevali petoosumnjičenika svim potrebnim životnim potrepštinama kao i opremom potrebnom za uzgoj biljki.

Drugoosumnjičenik, trećeoosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik su takođe nabavili lični automobil kojeg su preinačili odnosno napravili skriveni prostor pogodan za skrivanje veće količine droge, a sve u cilju osiguranja kupaca i prikrivenog prevoza droge, dok je drugoosumnjičenik s prvoosumnjičenikom angažirao šestoosumnjičenika da pronađe kupce marihuane što je on i činio po uputi prvoosumnjičenika, pa nudio na prodaju i prodavao manje količine marihuane raznim kupcima na području Požege i Pleternice.

U preinačenom prostoru navedenog automobila pretragom je pronađeno 490 grama duhana i 3000 komada ručno rađenih cigareta.

SD

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano