BiH: STANJE NA PUTEVIMA
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Brojni radovi

FOTO: ILUSTRACIJA

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena, zbog magle. Na brojnim dionicama u toku su sanacioni radovi, pa apelujemo na vozače da voze oprezno i da poštuju saobraćajnu signalizaciju, saopćeno je iz BIHAMK-a

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). U funkciji su alternativni pravci. Na putnom pravcu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća - Trebinje. Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica - Stup), kao i mosta preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

  • Radovi na putu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Radovi na putuFOTO: ILUSTRACIJA

U mjestu Semizovac (Sarajevo - Tuzla) u toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom - naizmjenično, uz regulaciju semafora. Tokom dana, zbog frekventnosti ove dionice formiraju se duže kolone vozila iz svih smjerova.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno. Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj - Šešlije (dionica Johovac - Rudanka), Bugojno -Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor - Kozarac, Grude - Posušje i Kiseljak - Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.  

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: