Stefan Unić – Biografija
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ime i prezime: Stefan Unić

Datum rođenja: 21. januar 1998. godine

Mesto rođenja: Kruševac

Država: Srbija

Zanimanje: Student mašinstva

Stranka: Srpska napredna stranka

Funkcija: Odbornik

Izbori: 2020. godine

Mandat: od 20.08.2020. godine

Stefan Unić - BiografijaStefan Unić, Fotografija: "Vesti.rs"

Stefan Unić je srpski inovator i student mašinstva. Rođen je 21. januara 1998. godine u Kruševcu. Živi i studira u Trsteniku. Najmlađi je odbornik lokalnog parlamenta u Trsteniku.

Karijera

Od šesnaeste godine je učesnik na raznim takmičenjima iz hemije, srpskog jezika i književnosti, recitacije/glume i plivanja. Na takmičenju za najbolju biznis ideju Rasinskog okruga 2019. godine osvojio je vicešampionsko drugo mesto i dobio titulu mladog inovatora. Gost je na tri najznačajnija sajma u svetu i dobitnik priznanja za počasnog gosta na sajmu u Budimpešti za 2019. godinu. Dobitnik je oktobarske nagrade opštine Trstenik za 2019. godinu za stvaranje novog proizvoda “Personalizovanog orgonita”.

Stefanovi projekti poput „Personalizovanog orgonita“, „Ekološki projekat 2019-2020“, „Prečišćavanje zagađene vode i zemljišta“ samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Stefan je student Akademije strukovnih studija Šumadije sa odsekom u Trsteniku, student je treće godine na smeru proizvodne tehnologije – modul proizvodno mašinstvo.

 

Sadašnji je odbornik u lokalnom parlamentu Skupštine opštine Trstenik. Živi na porodičnom imanju u selu Stopanja nadomak Trstenika.

Privatni život

Iako je oduvek želeo da postane novinar, upisao je ipak mašinstvo. Stefan Unić je rođen i odrastao u Kruševcu. Najviše vremena je provodio kod svoje bake na selu u okolini Kruševca.

Premda je dugi niz godina na domaćoj javnoj sceni, o njegovom privatnom životu se vrlo malo zna. Razlog za to možemo tražiti i u činjenici da je, kako kaže, od detinjstva mnogo sramežljiv i ne voli da govori u medijima o sebi.

Popularnost je stekao otkrivajući proizvode koji su budućnost 21. veka i proslavila ga u svetu inovacije i istraživanja.

 

Detinjstvo

Stefan je od svojih malih nogu počeo da se bavi inovacijama, ali nije voleo da uči. Ono što je jako interesantno i vezano za Stefanov život je velika privrženost za roditelje. Jedan deo svog odrastanja Stefan je proveo  i u Novom Pazaru. Stefan je uspeo da za kratko vreme stvori veliki broj prijatelja i drugara. Premda je oduvek maštao da se bavi gimanstikom, to nije bilo moguće jer je imao problem sa skoliozom. Savetovali su ga da se bavi košarkom, ali ga taj sport nije zanimao, odlučio se za plivanje.

Uslovi kopiranja biografije

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta CrniBomarder.com Svako kopiranje materijala bez linka ka izvoru smatra se kršenjem autorskih prava. 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Stefan Unić, maš. ing. rođen 21. januara 1998. godine u Kruševcu. Živi i radi u Kruševcu, u Rasinskom okrugu.