STIŽU PLAVE KOVERTE, VRAĆA SE OBAVEZNI VOJNI ROK: Važiće i za starije od 30 godina, oglasio se Vučević - "Apsolutno da!"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UMinistar odbrane Miloš Vučević najavio je povratak vojnog roka.

Ministar odbrane Miloš Vučević je pozvao mlade da iskoriste priliku i odazovu se dobrovoljnom služenju vojnog roka, a najavio je da će biti stručne rasprave o vraćanju obaveznog vojnog roka ističući da je on za to da se vrati, a da će videti da li će biti tri nedelje ili tri meseca. 

"Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo. Kada govorimo o vraćanju vojnog roka, ne pričamo o ratovanju, već da vojska bude na usluzi građanima kada je u najtežim momentima najpotrebnije", istakao je ministar odbrane.

Smatra da bi vojnu obuku morali da prođu svi punoletni mladići do 30 godina pa i one starije generacije koje su zagazile u četvrtu deceniju a koje nisu služile vojsku. Ipak, za njih bi trebao da bude uveden kraći period obuke od tri nedelje.

"Čeka nas stručna rasprava oko vraćanja vojnog roka. Ja sam kao otac dva sina za vraćanje vojnog roka. I samsam bio na Kosovu deset i po, 11 meseci. Ali mislim da treba da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da", rekao je on.

 

(MONDO/Blic)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: