СТРУЧЊАК ТВРДИ ДА ЈЕ ГРЧКА УСПЕЛА ДА ЗАУСТАВИ ОСМАНЛИЈСКИ САН! Ердоганове акције ће на крају довести до великог сукоба у Средоземљу!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Абдел-Латиф Дарвиш, професор економије и управљању кризом у Египту, рекао је да споразум Египта са Грчком о разграничењу морских граница представља снажан ударац споразуму између турског председника Реџепа Ердогана и либијске Владе националног споразума.

Дарвиш је током позива с египатским Каналом 10 рекао да би Европа и главне земље требало да изврше притисак на Турску да заустави покушај наметања турског утицаја у арапском региону и региону медитеранских вода. "

Он је прокоментарисао потписивање споразума о демаркацији на поморској граници између Италије и Грчке, рекавши: „Грчка је постигла велики успех у нападу на Ердоганове снове о одузимању источног медитеранског гаса.“

Италијанска агенција "Нова" најавила је у среду да ће грчки министар спољих послова Никос Дендиас посетити Египат 18. јуна да настави преговоре с египатским властима о споразуму о разграничењу морске границе између двеју земаља.

Према агенцији, након што је потписао споразум о проглашавању искључивих економских зона између Грчке и Италије, Дендиас је у уторак (9. јуна) најавио да ће посетити Египат како би добио сличан резултат.

Према изјавама грчког министра спољних послова, споразум постигнут у уторак између Италије и Грчке о одређивању економских зона „сигурно је наљутио турског председника Реџепа Тајипа Ердогана“, напомињући да је Италија потпуно усвојила тумачење међународног права онако како је Грчка намерила.

Значајно је да су министри спољних послова Италије и Грчке одржали конференцију за новинаре у уторак (8. јуна) у Атини, након што су потписали споразум о проглашавању економских зона између две земље и успостављање ексклузивне економске зоне.

ИЗВОР: ПРАВДА

erdogan-vojska-sinhua-pravda.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: