SUMNJAJU DA JE AMFILOHIJE LEČEN MIMO PROCEDURE: Pokrenuta istraga, policija saslušala direktorku cetinjske bolnice!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNakon informacija da je arhiepiskop prvobitno odbio testiranje na koronu, ministarstvo zdravlja naložilo kontrolu rada cetinjske bolnice

 

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uspešno se oporavlja od infekcije koronavirusom u Kliničkom centru Crne Gore, ali je crnogorsko ministarstvo zdravlja saopštilo da je naložilo sprovođenje interne kontrole kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite mitropolitu u cetinjskoj bolnici "Danilo Prvi".

1699175_zorana-jevtic_ff.jpg?ver=1602170444FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Policija je juče saslušala direktorku te bolnice Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je sprovodilo procedure nakon prošlonedeljnog pregleda mitropolita Amfilohija.

Podgorički mediji navode da istražitelji sumnjaju da je Amfilohije lečen mimo procedure u Cetinjskom manastiru i da mu je osoblje bolnice "Danilo Prvi" donosilo lekove, ali i davalo kiseoničku terapiju. Policija prikuplja podatke da li je u slučaju medicinskog tretmana mitropolita došlo do kršenja procedure i nesavesnog lečenja.

Mediji pišu da policija proverava informaciju da je mitropolit testiran još 1. oktobra pod šifrom ili lažnim imenom, a da je kasnije dobio medicinski tretman uobičajen za pacijente zaražene koronavirusom. U ranijem saopštenju bolnice "Danilo Prvi" navodi se da je Amfilohije odbio testiranje na koronavirus i snimanje pluća. Kurir je juče pisao da se Amfilohije najverovatnije zarazio krajem septembra na slavlju posle liturgije u Kučima.

Foto/Source:Marina Lopičić/K. V.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: