Suspendovan Fahrudin Solak!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vlada Federacije BiH /FBiH/ suspendovala je danas Fahrudina Solaka sa dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite do okončanja aktivnosti u vezi sa procesom javnih nabavki, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju je navedeno da je Solak u utorak, 5. maja, Vladi FBiH podnio zahtjev za preventivnu suspenziju i Vlada je danas ovlastila pomoćnika direktora Federalne uprave civilne zaštite Mustafu Kadribegovića da organizuje sve poslove i potpisuje sve akte iz nadležnosti direktora dok traje preventivna suspenzija direktora.

Vlada FBiH zatražila je da joj do sutra u 16.00 časova bude dostavljena dopuna informacije o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona na području Federacije BiH.

Dopunom mora biti obuhvaćena realizacija javnih nabavki koje je sprovela Federalna uprava civilne zaštite, uključujući predmet i postupak nabavke, količinu, cijenu, te naziv dobavljača i korisnika nabavljene opreme, kako je to bilo i traženo zaključkom Vlade FBiH od 30. aprila.

Takva, dopunjena informacija, biće razmatrana u nastavku 222. sjednice Vlade FBiH u četvrtak, 14. maja.

Izvor: Mondo.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
јул 6, 2022, 11:34 пре подне - draskoa
јул 5, 2022, 9:25 пре подне - draskoa
јул 4, 2022, 9:58 по подне - swatch info