SVI IGNORIŠU PUTINA - SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET! Niko nije hteo da stoji pored njega, dočekali ga i BESNI demonstranti!(VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na sastanku u Jermeniji, svi su se sklanjali od Putina, a snimak je obišao svet!

Evropski parlament je u sredu izglasao neobavezujuću rezoluciju o proglašenju Rusije "državnim sponzorom terorizma", baš kada je Vladimir Putin stigao u Jerevan, glavni grad Jermenije, na sastanak Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), ruskog kolektivnog vojnog saveza, pišu Yahoo news.

"Namerni napadi i zločini koje je izvršila Ruska Federacija nad civilnim stanovništvom Ukrajine, uništavanje civilne infrastrukture i druga ozbiljna kršenja ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava predstavljaju akte terora nad ukrajinskim stanovništvom i predstavljaju ratne zločine", rekli su poslanici.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova uzvratila je u sredu da bi Evropski parlament trebalo da bude imenovan za "sponzora idiotizma". 

Otpor Putinu buja i u drugim regionima, čak i u zemljama koje Rusija smatra saveznicima. U sredu je ruskog predsednika dočekalo stotine demonstranata u Jermeniji, noseći upaljene baklje, transparente na kojima je pisalo "ne ratu" i "Putin ubica" i zastave Jermenije, Ukrajine i SAD. Demonstranti su se okupili na Trgu Rusije i Trgu Nžde i pozvali Jermeniju da se distancira od Rusije, piše The Moscov Times.

Ignorisali ga

Izgleda da ni regionalni lideri nisu bili baš najsrećniji zbog Putina. Premijer Jermenije Nikol Pašinjinan pokušao je da se distancira od Putina tokom fotografisanja na marginama sastanka. Snimak kako se Pašinjan pomera što dalje od Putina je obišao internet.

Činilo se da je njegovo ponašanje daleko manje prisno u odnosu na ono od Putinove poslednje posete Jermeniji 2019. godine, kada je Pašinjan napravio selfi sa Putinom. Osim Pašinjana, čini se da i drugi lideri, poput predsednika Tadžikistana Emomalija Rahmona - ignorišu Putina. 

Pašinjan, ima, naravno, i druge razloge da se distancira od Putina. Jermenski premijer je u prošlosti izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se ODKB, na čelu sa Rusijom, nosio sa borbama između Azerbejdžana i Jermenije ove jeseni.

Izvor mondo.rs

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: