SVJEDOKU PRIJEĆENO SMRĆU Održano suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNa suđenju optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića 2018. godine svjedok tužilaštva Miroslav Čepo rekao je da je zbog davanja iskaza dobijao prijetnje likvidacijom.

Prema iskazima ranijih svjedoka u ovom postupku, a i informacijama koje su prikupljene putem “skaj” aplikacije, trojica optuženih Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković boravila su kod Čepe u Grudama nekoliko dana prije ubistva policajaca.

Čepo je danas posvjedočio da je Trifković u Grude dolazio više puta, te da je jednom bio izuzetno nervozan.

– Pokvario mu se `golf`, pa ga je popravljao automehaničar iz Gruda Igor Šimić. Marko je bio nervozan i smirivao sam ga. Prijetio je Igoru da će mu polupati sva vozila u radnji, jer je Igor išao davati izjavu u SIPA zbog auta – pojasnio je Čepo ističući da je u tom periodu i on dobijao prijetnje smrću.

Na pitanje tužioca Aide Topalović, Čepo je rekao da Trifković, prilikom boravka u Grudama, nije imao telefon sa velikim displejem, iako je u istrazio rekao da mu je poznato da je Trifković imao telefon sa aplikacijom koja košta 1.500 evra i koju nije moguće prisluškivati.

Topalovićeva je upozorila Čepu da daje lažne iskaz, te da zbog toga može odgovarati, ali je Čepo demantovao i raniju izjavu da je i optuženi Marinković imao isti telefon.

Čepo je danas rekao i da je psihički loše, jer je u zatvoru bio godinu i po.

U svojstvu svjedoka Tužilaštva, iskaz je dao i Igor Šimić, koji je potvrdio da je Trifkovićevo auto bilo kod njega u servisu, te da ga je dovezao Čepin sin.

Šimić je potvrdio da ga je jedne noći telefonom nazvao Trifković, ali on to, kako je danas rekao, nije smatrao prijetnjom.

– Uputio mi je riječi: Vidjećemo se mi. Sastaćemo se mi`, ali nisam to shvatio kao prijetnju, jer je osoba koja se predstavila da je Trifković bila pijana. Razgovor sam snimao telefonom prijatelja Željka Primorca, koji je u tom momentu bio sa mnom u vozilu – rekao je Šimić.

O postojanju snimka danas je svjedočio i Željko Primorac.

– Strašno je bilo slušati te psovke i prijetnje. Nešto su Čepo i Trifković tražili od Šimića – pojasnio je Primorac.

Iskaz je danas dala i Aleksandra Mrković, ranije Okuka, koja je svjedočila na okolnosti krađe vozila “seat leon” čiji su vlasnici Armin i Dunja Olovčić.

– Kada sam od prijateljice Dunje saznala da im je ukradeno vozilo, rekla sam joj da mogu pitati Miru, mog sadašnjeg supruga, a tada momka, da li može pomoći u pronalasku automobila. On je rekao da poznaje neke ljude i da će probati saznati više informacija. Njima je rekao da skupe nešto novca i da ga spreme ukoliko nađe nekoga ko bude imao informacije o vozilu. Oni nisu bili sigurni u to pa su odustali – rekla je Markovićeva.

Iskaz je danas dao i Milan Vasić, noćni čuvar u jednoj sarajevskoj firmi, koji je, prisjećajući se noći sa 24. na 25. oktobar 2018. godine, rekao da je vidio svjetla vozila i “golf” sive boje kako prolazi parkingom gdje je radio.

Kasnije su, pojasnio je, došli policajci i rekli da se radilo o “seatu”, prenijeli su federalni mediji.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000