Tajna mentalne magije - Vilijem Voker Etkinson
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Želja je velika pobuđivačka snaga Uma. Želja je  ono što nas navodi da delujemo.

Vilijam Voker Atkinson bio je uticajni pripadnik pokreta Nova  misao. Bio je jedan od prvih koji je pisao o Zakonu privlačenja. Mnogo pre nego što su mnogi autori otkrila tajnu da su čovekove pozitivne misli moćni magneti koji privlače bogatstvo, zdravlje, i sreću. Atkinson je to već znao. „Želim da vas pozovem da razmotrite veliki princip Prirode - veliku prirodnu silu koja ispoljava svoje aktivnosti kroz fenomen Dinamičke mentalne aktivnosti - veliko Nešto čije sam energije nazvao MOĆ UMA. Uklonićemo ravnodušnost, strah i sumnju, i Ja to ne mogu. I zameničemo ih sa Ja to mogu; Usuđujem se i Ja to radim.

( Preuzeto sa sajta: https://www.knjizara.com/Moc-uma-Tajna-mentalne-magije-Kurs-od-sedam-lekcija-Vilijam-Voker-Etkinson-101005)

 

Ovaj čovek živeo je od 1862.-1932. U biografiji piše da je bio advokat, trgovac, izdavač, pisac. Autor je oko 100 knjiga, ali najviše se istekao u tumačenju moći uma, što je tek u današnje vreme uzelo maha. Savršeno je poznavao funckcije naše svesti i podsvesti, i kako je sve to povezano sa Univerzumom.

Rezultat slika za vilijam voker etkinsonRezultat slika za moÄ uma

 

Odlomci

Postoji Univerzalni Dinamički Princip Života; on prožima čitav prostor, urođen je u svim stvarima, ispoljava se u beskrajnoj raznovrsnosti oblika, života i energije ili sile - a suštinska unutrašnja priroda toog Univerzalnog Principa je Um! Ta energija, odnosno sila tog Principa, ne zavisi od određene osobe. Ona je na usluzi svima i počinje da deluje kao posledica ispravnog napora, bez obzira ko taj napor uloži. Ali, mora se uložiti ispravan napor, svesno ili nesvesno, inače te sile neće početi da deluju.


Želja, mentalni pobuđivač

Želja je velika pobuđivačka snaga Uma. Želja je  ono što nas navodi da delujemo. I vi uvek postupate u skladom sa najjačom željom - koja je uvek podložna obuzdavajućem uticaju Razuma i ograničavajućem uticaju Volje.
Želja potiče iz podsvesnih delova uma i mi često možemo da osetimo kako nas ona tu, pre nego što izroni u svest, uznemirava osećanjem nejasnog nezadovoljstva i nemira. Posle nekog vremena, pošto stekne dovoljno snage, ona izranja u oblast svesnosti i tada počinje da zahteva da se izrazi. Sad, zapamtite, da kad kažem želja, mislim na sve vrste Želja, uzvišene i niske. Mnogi ljudi misle da je Želja samo žudnja niske prirode, ali je Želja zapravo osećanje koje hoće nešto- a to nešto  može da bude i sama najviša težnja ljudskog uma.

 

Važno pravilo mentalne slike

Treba mentalno videti stvar koju želimo kao da postoji baš sada.

Tajna vizuelizacije leži u okultnom i psihološkom principu, kako je u  mtarici tako je u mentalnom obliku. Kako je u mentlnom obliku, tako je u fizičkoj materilizaciji. Mentalna slika je kalup u koji se sipa mentalna energija, kojoj takav kalup daje oblik, a takav oblik mentalne energije, jeste mentalna slika. Oko te mentalne slike nalaze se naslage materijalizovanih oblika, i tako Idealno postaje Stvarno. 

ŠTA JE MAGIJA SIMBOLA? - SHINE magazin

 

Svi se nalazimo u jednom velikom energetskom polju - Umu.

Naš mozak je konvertor energije koju primamo iz Uma. 

Od naše Volje zavisi da li ćemo energiju usmeriti prema onome što nam je Želja ili prema neželjenom. 

Mentalna slika je naša kreacija, film koji razvijamo u glavi i ulivamo u njega energiju. 

Pozitivan čovek znači - onaj koji ima snažnu volju, a volja ga čini magnetičnim čovekom.

Negativan - ima želje, nema volju.

Moć nemaju misli već osećanja. Misli su hladne, osećanja su pokretač i magnet.

Da bi se zaštitili od loših, tuđih mentalnih uticaja, zamislite oko sebe jaku auru, najjača je ona ljubičaste boje, i zamišljajte da se svi loši uticaji odbijaju od zidove aure. 

Sve je tako jednostavno. 

Mentalna- latinska reč "mentis" , što znači um.

Magija- persijska reč "mag" - sveštenik. Persijski sveštenici su bili čarobnjaci (magovi). Okultne sile prirode su mentalna magija. 

 

Mentalna energija

Oblik sile, poput struje. Nosi sa sobom osećanja, emocije, misli. Mentalna energija rađa se iz mentalne aktivnosti. 

 

Mentalna aktivnost - misliti, ispoljiti.

 

Mentalno strujanje- tok ili strujanje mentalne energije.

Mentalna indukcija- pobuđivanje mentalne aktivnosti. Magnetično uticati na um drugoga, bez dodira. To je prenos mentalne aktivnosti na daljinu, prenos misli, ali ne hladnih, površnih misli, već emotivnih. 

 

Mozak je po svojoj prirodi "transformator"univerzalne energije uma, pretvarač energije u misli, želje i volju.

 

Dva mentalna polja

Motivacioni pol- Volja

Emotivni pol- Osećanje

 

Misao je stvorena iz Volje i Želje.

Prilikom prenosa mentalne aktivnosti, Volja i Želja, igraju značajnu ulogu u umu. 

Misao nije pokretačka sila. Pokretačka snaga uma su emocije i osećanja. 

 

Želja - mentalni pobuđivač, osećanje koje hoće nešto. Želja ima veliku moć uticaja i privlačnosti. Ispoljava se kao Zakon mentalne privlačnosti koji stalno privlači prema nama stvari koje želimo, ali i nas prema njima. Ovo važi i za svesni i za podsvesni nivo. Želja čini našu Prirodu, a Priroda je uvek moćna sila mentalne privlačnosti. 

Sila želje - utiče na određenu osobu i druge u njenoj blizini, ali može da se pošalje i na hiljade milja daleko, ako se usmeri pomoću Volje.

Volja - sila pred kojom rendgenski zraci i elektricitet blede do beznačajnosti. To je sila koja vlada svetom i njegovom sudbinom. Volja je upravljač moći Želje,  i bez Volje, želja je samo traćenje energije. 

Sugestija- osećaj koji stvaramo u drugima, svojim rečima, delovanjem, ubeđivanjem, reklamom. Sugestija je buđenje osećanja u drugima, ne misli.

Autosugestija- pokušaj da se osećamo drugačije, da promenimo stvarnost. Autosugestija može biti veoma korisna za pojedinca, ako je pozitivna. 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Autor knjiga : Princ spoznaje, Elez, Prvi i trinaesti, Zvuk tišine. Pišem za svoj blog "Krug".