Telegram dostigao 700 miliona pretplatnika: Sada su poznati i svi detalji nove premijum pretplate
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Telegram, servis za šifrovanu razmjenu poruka, objavio je u nedjelju da je dostigao 700 miliona aktivnih mjesečnih korisnika i pokrenuo novi nivo pretplate za plaćene korisnike.

Pretplatom na Telegram Premium, korisnici otključavaju udvostručena ograničenja, otpremanje datoteka do 4 GB, brža preuzimanja, ekskluzivne naljepnice i reakcije, poboljšano upravljanje ćaskanjem – navodi se u saopštenju Telegrama.

Dodatne funkcije uključuju i gašenje oglasa, mogućnost pretvaranja glasa u tekst i animirane slike profila, prenosi Biznis Insajder.

Cijena premijum pretplate će varirati u zavisnosti od lokacije, iako Telegram saopštenje nije preciziralo tačan trošak i kompanija nije odgovorila na Insajderov zahtjev za komentar.

Tek Kračn (Tech Crunch) je izvijestio da, na primjer, za korisnike Eplovih uređaja u Indiji, premijum verzija košta 6 dolara, dok je u Španiji 5,49 evra.

Iako aplikacija uvodi, nove, plaćene funkcije, izvršni direktor kompanije sa sjedištem u Dubaiju, Pavel Durov, uvjerio je korisnike prošle nedjelje da će besplatne funkcije ostati besplatne, i da će kompanija zadržati svoj pristup fokusiranja na privatnost.

– Dok su naši eksperimenti sa oglasima koji su fokusirani na privatnost na javnim kanalima jedan na više bili uspješniji nego što smo očekivali, vjerujem da Telegram treba da finansiraju prvenstveno njegovi korisnici, a ne oglašivači – napisao je Durov na Telegramu 10. juna dodajući da “na ovaj način naši korisnici će uvijek ostati naš glavni prioritet”, prenosi Blic.

 

Blic.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano