"Tenis mi da 200 $ za nedjelju, a kladioničar 5.000 da namjestim meč"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Argentinski teniser Marko Trunheliti nastavlja da osvetljava "mutne" radnje u svijetu tenisa.

 

Trunheliti je, pored toga što je teniser, javnosti poznat i kao neko ko je skoro sarađivao sa Teniskom jedinicom za integritet. Arentinac je vršio ulogu uzbunjivača i razotkrio određene osobe koje su namještale, to jest pokušavale da namejste teniske mečeve širom svijeta.

"U tenisu mnogo ljudi donosi odluke isključivo iz ličnih interesa. Sistem je pokvaren. Ja to uvijek upoređujem sa gradom od 3.000 stanovnika u kojem oko 70 živi kako bi trebalo. Ko bi na to pristao?", zapitao se Trunheliti i odgovorio na svoje pitanje:

"Tenis na to pristaje i nudi vam 200 dolara zarade za nedjelju dana rada, dok vam kladioničari nude 3.000 ili 5.000 dolara da namjestite jedan meč".

Trenutno 231, a nekada 112. teniser planete kritikovao je i Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP) zbog ponašanja u doba pandemije virusa korona.

"Dobio sam pomoć od 4.000 dolara od ATP i iskreno sam im zahvalan, ali da li je normalno da igrač koji je 100. ili 130. na svijetu ne može da (u ovoj situaciji) opstane u sportu u kojem ima toliko milionera? Ne bih rekao da jeste, ali ne znam više o svemu jer je ATP neprozirna organiacija koja izuzetno malo komunicira, a i kad to radi - radi sa malim brojem igrača", podvukao je 30-godišnji Argentinac.

(B92)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000