TENISKA DRAMA! ATP kaznio Novaka, a onda je Đoković rešio da odgovori!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

NOVAK Đoković se našao u problemu koji mu je priredio ATP, ali je uspeo da ga reši u svoju korist.

ТЕНИСКА ДРАМА! АТП казнио Новака, а онда је Ђоковић решио да одговори!

Foto AP

 

Naime, kako javlja britanski "Dejli ekspres", Noletu je odlukom Asocijacije teniskih profesionalaca bilo zabranjeno da se takmiči na ovogodišnjem pariskom mastersu jer se kasno povukao sa turnira u Indijan Velsu, ali je on u žalbenom procesu uspeo da poništi tu odluku, pa će, pored nastupa na Rolan Garosu, moći i drugi put u 2022. da nastupa u "gradu svetlosti".

Redakcija "Novosti" vam prenosi kompletan tekst pomenutog engleskog medija:

"Novak Đoković je uspeo da, putem žalbe, poništi odluku o suspenziji sa pariskog mastersa koja je izrečena jer se kasno povukao sa Indijan Velsa.

 

Svetski broj 1 nije na vreme povukao svoje ime sa kalifornijskog mastersa, iako je znao da mu neće biti dozvoljeno da putuje u Sjedinjene Američke Države, što je dovelo do prave zbrke u donjem delu žreba, jer je on bio drugi nosilac, pa se tek naknadno povukao

Đoković je naišao na poteškoće pri odlascima na ovogodišnje turnire jer nije vakcinisan. Devetostruki šampion Australijan opena je iz Australije deportovan pred sam početak tog grend slema jer mu je viza dvaput otkazana pošto je njegovo prusstvo smatrano 'opasnošću da razvije antivakserska osećanja u zemlji'. Od tada je igrao samo na jednom turniru u 2022, u Dubaiju, gde je poražen u četvrfinalu.

 

Tokom boravka u Dubaiju, on je priznao da će verovatno morati da propusti masterse u Indijan Velsu i Majamiju jer pravila u SAD nalažu da svi koji u tu zemlju dolaze moraju da budu vakcinisani. Pa ipak, i pored toga je svetski broj 1 'držao' svoje ime u žrebu za Indijan Vels, u kome se našao na osnovu svog ATP rejtinga, a žreb je i obavljen sa Đokovićem kao drugim nosiocem.

 

On se potom povukao i sa tog, i sa predstojećeg, turnira u Majamiju, što je dovelo do disbalansa u donjem delu žreba u Indijan Velsu, gde je Grigor Dimitrov zauzeo Novakovo mesto, a 33. nosilac, Žoao Souza, ušao u žreb kao 'srećni gubitnik'. Mnogi su smatrali da Portugalac nije trebalo da troši svoju energiju na kvalifikacije da se Đoković na vreme povukao", piše pomenuti britanski list.

 

"Dejli ekspres" nije obelodanio detalje Novakove žalbe na odluku ATP-a o suspenziji, ali verovatno se radilo o ukazivanju na to da u ne malom broju zemalja ovih sedmica dolazi do popuštanju anti-kovid mera, pa je, shodno tome, Đoković očekivao da se možda nešto slično desi i u SAD, gde bi onda otišao. Ipak, za razliku od Francuske, gde je promena korona-propisa omogućila da Nole ode na ovogodišnji Rolan Garos, Sjedinjene Američke Države još uvek nisu donele sličnu odluku, usled čega je Đoković "u poslednji čas" objavio da neće učestvovati u Indijan Velsu i Majamiju.

 

Pravila Asocijacije teniskih profesionalaca nalažu automatsku suspenziju sa narednog mastersa ako se neko "prekasno povuče sa turnira iz Serije 1000", ali je ta suspenzija oborena Đokovićevom uspešnom žalbom.

Bar to priželjkuju, imajući u vidu da je Đokovićev rezultatski učinak u 2022. skromnih 2-1 (usled deportacije iz Australije i predaha koji je srpski as potom uzeo).

izvor: novosti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano