"TI SI KRIV!" NASMEJANI PUTIN SE ŽESTOKO RUGAO BAJDENU I EVROPSKIM LIDERIMA: Moraću ozbiljno da porazgovaram sa njima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko sastali su se u Sočiju.

Ruski predsednik Vladimir Putin našalio se danas da će morati ozbiljno da razgovara sa Zapadom, koji ga krivi za ekonomski haos izazvan rusko-ukrajinskim ratom, i saglasio se sa beloruskim kolegom da su sankcije podstakle obe zemlje da se samostalno razvijaju.

Ruska ekonomija dobro funkcioniše uprkos zapadnim sankcijama, rekao je Putin u Sočiju, gde je razgovarao sa Aleksandrom Lukašenkom, koji je ranije danas optužio Zapad da "cepa" Ukrajinu, a njegovo ministarstvo odbrane je objavilo da testira svoje oružje i opremu.

"Hvala Zapadu, dali su nam podsticaj"

Sankcije su dale obema zemljama podsticaj da se fokusiraju na nezavisni razvoj, rekao je Lukašenko, dodajući da zapadne elite pogrešno identifikuju uzroke svojih ekonomskih nedaća.

"Što se tiče ekonomije, hvala im (Zapadu) što su nam dali takav podsticaj sopstvenom razvoju", rekao je Lukašenko, prenosi Rojters.

Putin i Lukašenko se rugali Zapadu

Vladimir Putin

IZVOR: PROFIMEDIA

Putin se na to osmehnuo i klimnuo glavom.

"Dobili su inflaciju, a govore: 'Putin je kriv', 'Putin je kriv za sve'", rekao je Lukašenko.

Putin je nastavio i ironično rekao: "Moraćemo ozbiljno da razgovaramo sa njima", prenosi Rojters.

"Proveravamo naoružanje i opremu"

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da je vojska počela da proverava svoje oružje i logističku opremu kako bi se uverila da su spremni za borbu. U saopštenju se navodi da vojska proverava opremu u dugoročnom skladištenju.

"Inspekcijom će se utvrditi stanje opreme i spremnost za obavljanje zadataka", navodi se.

Lukašenko je do sada odbijao da se direktno uključi u rusku invaziju na Ukrajinu slanjem trupa, ali je ruska vojska koristila belorusku teritoriju u napadu na Ukrajinu. Lukašenko je rekao da je zabrinut što Zapad pokušava da rasparča "Ukrajinu" i optužio je Poljsku da želi da okupira zapadni deo zemlje.

"Poljaci i NATO su spremni da okupiraju zapadnu Ukrajinu"

Lukašenko je na sastanku sa Putinom, koji je prenosila televizija, rekao da će Kijev na kraju morati da zatraži pomoć da spreči okupaciju zapadne Ukrajine.

"Zabrinuti smo što su Poljaci i NATO spremni da okupiraju zapadnu Ukrajinu kakva je bila pre 1939. godine", rekao je Lukašenko.

Poljska je jedan od najjačih prijatelja Ukrajine. U Ukrajinu je poslala razno oružje i primila više od 3 miliona ukrajinskih izbeglica. Prema Paktu o nenapadanju iz 1939. zaključenom neposredno pre Drugog svetskog rata, nacistička Nemačka i Sovjetski Savez podelili su Poljsku.

Većina teritorije koju danas zauzima Moskva nalazi se u Belorusiji ili Ukrajini.

https://youtu.be/9JeuVioZb0E

(MONDO)

 

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano