TO SAM IGRAO KAO MALI: "Counter-Strike 1.6"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Retko koja igrica uspeva da drži igrače dve decenije nakon izlaska. Pored nekolicine igara, to je pošlo za rukom još čuvenom, kako ga na ovim prostorima zovu, "Kanteru" i to verziji "1.6". Nakon ove verzije, izašlo je još tri poznatih "Counter-Strike" igara: "Counter-Strike: Condition Zero", "Counter-Strike: Source" i "Counter-Strike: Global Offensive". 

Dan tadašnje dece koja su išla u osnovnu i srednju školu, a neretko i studenata je, ukoliko nisu u jutarnjoj smeni, počinjao paljenjem sada već staromodnih računara. Dok bi čekali da sistem učita, sprovodili bi na brzaka jutarnju rutinu. Nakon toga sledi pokretanje "CS 1.6" ikonice na desktopu. Igrica se pali, a mlađani gejmer stavlja svoje zlata vredne slušalice na uši. One su bile glavna alatka svakog igrača ove igre jer bez njih nema neophodnog zvuka. Mikrofon su imali tek oni čiji bi roditelji uspeli da priušte i to čudo svom detetu. Oni koji bi pričali na nekom od servera pritiskom na K dugme na tastaturi su bile najveće face prepunih servera.

Glavni faktor koji je uticao na to koji će server igrač posetiti je mapa na kojoj se igra. Apsolutno najdominantnija mapa je bila "de_dust2", koja je kao i mnoge, imala svoje varijacije poput: "de_dust2_2x2", "de_dust2_2006", "de_dust2_long" i brojne druge. Ostale mape koje su takođe bile veoma igrane su de_inferno, de_train, de_mirage, de_tuscan, de_nuke o čijem značaju svedoče najveća okupljanja igrača ove igre, turniri. Osim mapa gde policajci imaju zadatak da otklone eksploziv koji su postavili teroristi, postoje i one sa spašavanjem talaca kao i razni modovi koje igrica pruža.

Ono što bi najmlađi igrači svakako čuli od roditelja je: "Dosta ti je kompjutera za danas!", na šta bi ovi uzvratili: "Samo još pet minuta", što bi veoma često rezultiralo i u 5 sati igranja. To je karakteristično za obe školske smene. Oni koji su u prvoj igrali bi celo popodne, a oni u drugoj bi nakon dolaska iz škole igrali celu noć i prespavali celo prepodne, pa pravac ponovo u školu. Ipak, socijalizacija nije bila ništa manja. Posle napete runde za vreme igre, dok ne počne naredna, dosada bi se ubijala dopisivanjem sa već poznatim drugovima iz igrice lako prepoznatljivih po svojim nadimcima u igri. Vreme između dve runde je moglo doneti romane!

Baš kao i tada, romani o ovoj igrici se pišu već godinama i ništa nije u prošlom vremenu. Smeli igrači ove pucačke igrice još uvek trče istorijskim mapama koje krase "Counter-Strike 1.6" kako bi ubili drugog igrača i popravili svoj skor na tabeli.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: