Tramp: Virus je trebalo da bude zaustavljen u Kini!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kritikujući Kinu, prenosi Sky news, Tramp je rekao da je pandemija virusa kovid-19 "neprijatelj".

"Ovo nije trebalo da se dogodi. Trebalo je da bude zaustavljeno na samom izvoru. Trebalo je da bude zaustavljen u Kini. Ali nije", ponovio je Tramp novinarima u Bijeloj kući.

"Nevidljivog neprijatelja doživljavam kao rat. Ne sviđa mi se kako je stigao ovde, zato što je mogao da bude zaustavljen, ali nije", dodao je Tramp.

Trampova administracija optužuje Kinu za pandemiju, a predsjednik i državni sekretar Majk Pompeo tvrde kako imaju dokaze da je virus razvijen u labaratoriji u Vuhanu, u Kini, što je kineska vlada odlučno negirala.

Pompeo je kasnije izjavio da nije baš siguran u to da je kovid-19 nastao u vuhanskoj labaratoriji.

Kineska vlada odogovorila je na Trampove posljednje tvrdnje rekavši da je pravi neprijatelj SAD virus, a ne Kina.

Više od 76.000 ljudi preminulo je u SAD od posljedica virusa, najviše u svijetu, dok je skoro 1,3 miliona oboljelo, podaci su sajta Worldometer.

U napadu na luku Perl Harbor poginulo je više od 2.000 pripadnika američkih trupa, a u napadu 11. septembra 2001. godine poginulo je 3.000 građana.

U januaru je Tramp pohvalio svog kineskog kolegu Si Ðinpinga za način na koji se bore sa pandemijom, ali je od tada obrnuo mišljenje, u godini koja je ključna pred predsjedničke izbore, navodi Sky news.

(cafe.ba)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano