Trampovi saradnici koji su završili u zatvoru
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Skup bivših savjetnika i saradnika predsjednika SAD Donalda Trampa koji su optuženi ili proglašeni krivima porastao je danas kada je Stiv Benon, njegov bivši viši savetnik i glavni strateg, uhapšen zbog optužbi za prevaru.

 

Trampov politički guru i nekadašnji glavni strateg, optužen je zbog navodne prevare stotine hiljada donatora kroz kampanju “Izgradićemo zid” na granici s Meksikom vrijednu 25 miliona dolara, piše CNN.

Nekada među Trampovim najpouzdanijim savjetnicima, s povlasticama za ulazak u Ovalnu sobu, Benon je napustio Bijelu kuću 2017. godine i jedno vrijeme bio u lošim odnosima sa Trampom.

Majkl Koen, Trampov nekadašnji advokat i namještač, priznao je 2018. godine da je kriv za poresku prevaru, laganje u Kongresu i finansijske malverzacije zbog olakšavanja isplate novca dvjema ženama koje su navodno imale afere s predsjednikom. Tramp je negirao da je imao veze sa ženama.

Prošle nedjelje Koen je objavio predgovor svoje knjige koja treba da izađe, i u kojoj iznosi detalje iz perioda kada je radio za Trampa.

Pol Manafort, nekadašnji direktor Trampove predizborne kampanje, bio je u zatvoru od juna 2018. prije nego što je pušten u kućni pritvor usred pandemije virusa korona. Izdržava kaznu od 7,5 godina nakon što je osuđen u avgustu 2018. godine zbog utaje poreza, a zatim se izjasnio krivim za zavjeru i ometanje pravde.

Rodžer Stoun, Trampov prijatelj i politički savjetnik, osuđen je prošle godine po sedam optužbi - uklčujući laganje Kongresu, zastrašivanje svjedoka i ometanje postupka kongresnog odbora i istrage Roberta Mulera o Rusiji.

Majkl Flin, nekadašnji Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost, priznao je da je lagao FBI za svoje razgovore s tadašnjim ruskim ambasadorom o pristupima koji bi narušili politiku Obamine administracije prije nego što je Tramp stupio na dužnost.

Džordž Papadopulos, koji je radio na Trampovoj kampanji, odslužio je 12 dana zatvora jer je lagao istražioce o svom kontaktu sa pojedincima povezanim sa Rusijom tokom kampanje 2016. godine.

Džordž Nader, savjetnik za spoljnu politiku u neformalnoj kampanji, osuđen je na 10 godina zatvora od u Virdžiniji zbog optužbi vezanih za pedofiliju.

Kris Kolins, prvi član Kongresa koji je podržao Trampa, osuđen je na 26 mjeseci zatvora nakon što je priznao krivicu za savezne optužbe u slučaju trgovine insajderskim informacijama.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000