TRAŽE PLAĆE Rudari Šikulja i Mramora ni danas ne rade U prvom danu obustave Kreka zabilježila radni gubitak od 4.000 tona uglja
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Blizu 1.500 rudara u odjeljenjima Šikulje i Mramor Rudnika uglja Kreka u Tuzli obustavilo je i danas rad, jer im još nije isplaćena plaća za juni, kao i zbog izuzetno loših uslova rada. Rudari su pristupili radničkoj neposlušnosti, što predstavlja dolazak na posao, ali ne i rad na radnim mjestima.

 

Predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika Kreka Zuhdija Tokić rekao je da rudari i dalje ne rade pošto nisu dobili ono što su tražili, te dodao da plaće nisu isplaćene jer je račun ovog rudnika blokiran.

 

Prema njegovim riječima, oprema kojom rudari rade stara je između 30 i 40 godina i ne može da obezbijedi siguran rad, tako da je neophodno ovu opremu i sredstva za rad što prije obnoviti.

 

U toku je vanredna sjednica Sindikalnog odbora Rudnika uglja Kreka o aktuelnoj situaciji u rudnicima koji se nalaze u koncernu Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. Rudari su jučer počeli radničku neposlušnost, tako da je u prvom danu obustave Kreka zabilježila radni gubitak od 4.000 tona uglja.

/ Srna/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano