TRENUTAK ZBOG KOJEG SE CELA SRBIJA OKUPI U JEDNOM GRADU: Tad niko ne spava - ovo iskustvo morate da doživite!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UAko nikada do sada niste iskusili najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije, sada ćete sigurno to doživeti!

Zamislite hiljade dobro raspoloženih ljudi na reci, pesmu, roštilj, trubače i neverovatno pozitivnu energiju na jednom mestu… Sve se to dešava na najmaštovitijim splavovima od drveta u okviru manifestacije koja ima dugu tradiciju - na Ibru. Organizuje se od 1990. godine, a svako ko je ovo iskustvo doživeo reći će da sve što vam treba jesu prsluk za spasavanje, obuća za vodu i odeća za presvlačenje!

Ako ste ovog leta planirali avanturu i da se provedete tako da na sav glas želite da se pohvalite, onda se spremite za sam centar Srbije - Kraljevo. Pored zanimljive istorije koja privlači brojne posetioce, lokalne manifestacije najbolje mogu da dočaraju energiju ovog grada. Da li ste spremni za plovidbu Ibarskom klisurom, od Magliča do Kraljeva?

 Glas “Veselog spusta” daleko se čuje - tada Kraljevo ne spava!

Ne samo da će vas euforija na samom početku obuzeti, nego ćete i videti o kakvoj kulturno-istorijskoj manifestaciji je reč. Polazi se iz Doline jorgovanaž, gde je kralj Uroš u čast Jelene Anžujske zasadio jorgovane. Prolazi se pored manastira Žiče gde je krunisano sedam srpskih kraljeva, a posle nekoliko sati plovidbe stiže se do Mataruške banje. Klima koja vlada Mataruškom Banjom umereno je kontinentalna i kao takva, pruža dobrodošlicu svojim gostima u bilo koje doba godine. Kao “šlag na tortu” sledi obilan ručak, pravi vojnički pasulj!

Mirni delovi koji su odlični za kupanje postaće vam omiljeni tokom nesnosnih vrućina, ali najzanimljvije je to što pored trubačkih orkestara koji su sa vama na čamcima, nećete moći da budete neraspoloženi. Ovaj višednevni spektakl obuhvata koncerte na centralnom trgu u Kraljevu, ali i propratne manifestacije kao što su Igre na vodi na kraljevačkom bazenu, svirke trubača na Magliču i još dosta toga.

Leto 2023. može da vam stvori najlepše uspomene ikada - povedite ekipu i uživajte u energiji koja će vas oboriti s nogu!

 

Izvor: mondo.rs
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: