Troje uglednih ruskih ljekara palo kroz prozore klinika
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Troje uglednih ruskih doktora za samo dvije nedJelje palo je kroz prozore klinika u kojima su radili, što je pokrenulo talas spekulacija o tretmanu zaposlenih na prvoj liniji fronta protiv koronavirusa u najvećoj zemlji na svijetu.

Policija je pokrenula istragu nakon što su preminule dvije doktorke - Jelena Nepomnjašča i Natalija Lebedeva, dok se ljekari bore za život Aleksandra Šulepova (37), koji je u komi nakon što je zadobio frakturu lobanje. Za ovo troje zajedničko je to što su kritikovali vlast.

Raste broj zaraženih

Prema posljednjim podacima, u Rusiji je zaraženo više od 155.000 ljudi, dok je umrlo preko 1.450 osoba. Iako je broj preminulih relativno mali, zabrinjava činjenica da se posljednjih nekoliko dana broj novozaraženih kreće oko 10.000, što ukazuje na to da je Rusija još daleko od vrhunca zaraze.

 

2215985_rusialeksandar_ff.jpg
 

Aleksandar Šulepov (37), medicinar iz grada Voronjež (oko 500 km južno od Moskve), nalazi se u kritičnom stanju poslije pada kroz prozor drugog sprata bolnice u kojoj se liječio od korone. Moskou tajms prenosi da je njegov kolega Aleksandar Kosjakin 22. aprila postavio video u kojem Šulepov tvrdi da su ga nadležni promorali da radi iako je zaražen koronavirusom. Tri dana kasnije on je javno povukao svoje tvrdnje poslije razgovora u policiji: - Posljednji put sam sa Šulepovom razgovarao 30. aprila. Osjećao se dobro i trebalo je da bude otpušten iz bolnice - kaže Kosjakin.

Kovid bolnica

Prošlog petka doktorka Jelena Nepomnjašča preminula je od povreda zadobijenih nakon pada s petog sprata bolnice u Krasnojarsku. Ruski mediji su prenijeli da je ona pala kroz prozor poslije sastanka sa zdravstvenim zvaničnicima na kome se diskutovalo o tome da klinika bude pretvorena u kovid bolnicu. Ona se tome oštro protivila jer zaposleni nisu bili obučeni i nisu imali zaštitnu opremu za borbu protiv smrtonosnog virusa. Iz ministarstva zdravlja su te navode demantovali, tvrdeći da je klinika u Krasnojarsku trebalo da bude rezervna opcija.

 

2215979_rusijelena_ff.jpg

 

Doktorka Natalija Lebedeva preminula je u bolnici 24. aprila, poslije pada kroz prozor bolnice gde je liječena od korone. Ona je bila šef hitne službe u „Zvezdanom gradu“, trening centru za kosmonaute nedaleko od Moskve. Nadležni su njenu smrt opisali kao „tragičnu nesreću“, navodeći da je Lebedeva bila „veliki profesionalac i da je svakog dana radila na spasavanju života“.

 

2215981_rusinatalija_ff.jpg
Izvor : ATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000