Trstenik: Dogovor o smanjenju broja nezaposlenih lica
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

TRSTENIK - Povodom dogovora o smanjivanju broja nezaposlenih lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Rasinskog okruga, u poseti Trsteniku bili su predstavnici NSZ filijale u Kruševcu. Direktor ove filijale Predrag Marković razgovarao je po ovoj temi sa predsednicom Opštine Trstenik Milenom Turk.


- "S obzirom da idemo polako do kraja godine, došli smo ovde da se dogovorimo o konačnom utrošku  sredstava u okviru Nacionalnog plana za zapošljavanje za 2020 godinu. S obzirom da od mera koje smo planirali neke  nisu do kraja potrošene, pa smo se sada dogovorili, kako da napravimo raspodelu, za one koji nisu stigli da ostvare neka prava i da dobiju neke subvencije, koje su šansa da to završe u narednih mesec dana. Ujedno bio je ovo uvodni sastanak za planiranje aktivnosti koje imamo u 2020 i 2021 godini, s obzirom da se polako kreće sa pripremama budžeta po lokalnim samoupravama, da vidimo kako je za ove namene planirala Opština Trstenik, da se dogovorimo oko konkretnih mera za narednu godinu. S obzirom da je korona virus i dalje prisutan možemo biti zadovoljni sadašnjim stanjem broja nezaposlenih lica. Privredni subjekti su aktivni, očekujemo od njih da će i dalje takvi biti. Ovom prilikom pozivam sva nezaposlena lica da se jave Nacionalnoj službi, poslodavcima ili Opštini Trstenik kako bismo im izašli u susret ’’, kaže direktor NSZ Rasinskog okruga filijala u Kruševcu Predrag Marković.

 

Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk ovim povodom kaže da je poslednjeg dana avgusta meseca tekuće godine, na evidenciji NSZ u Trsteniku bilo 3.696 nezaposlenih lica, što se smatra značajnim padom broja nezaposlenih imajući u vidu  trenutnu situaciju sa korona virusom. Zainteresovani imaju priliku da kroz program ’’Moja prva plata’’ da se prijave do 25 septembra za ovu meru. Ovo je prilika da se pogotovo mladi ljudi zaposle i da dođu do željenih prihoda ali i da se osposobe kroz testiranja, da bi obavcljali poslove u budućnosti, dodala je na kraju Milena Turk, predsednica Opštine Trstenik.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano