TUGA - Preminuo doktor UKC Srpske Marko Pekija
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Univerzitetski klinički centar sa dubokim žaljenjem obavještava javnost da je 13. septembra, nakon više od mjesec dana borbe sa virusom korona, preminuo uvaženi ljekar Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
 
Marko Pekija - crni bombarder portal
Marko Pekija (Foto:ukc-bl)

- Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara, te što su imali priliku da sa njim sarađuju.

Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Doktor Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spasavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio - saopšteno je iz UKC.

Doktor Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjaluci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 8. avgusta 2013. godine.

U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je zasnovao radni odnos 1. marta 2019. godine gdje je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske.

Poslovodstvo UKC Srpske u ime zaposlenih izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Komemorativna sjednica povodom smrti Pekije biće održana u srijedu, 16. septembra 2020. godine u 10 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kojoj će zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog.

IZVOR: RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: