Туга! Зашто је Матеј био у мајици, без јакне? Отац несталог Сплићанина се РАСПЛАКАО у програму
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U“Важно ми је да потрага и даље траје и да се он пронађе”, казао је Ненад Периш

Пуне четири недеље траје потрага за несталим Сплићанином Матејем Перишем који је 30. децембра 2021. нестао у Београду где је дошао са друштвом из Сплита да прославе Нову годину.

Пуне четири недеље неизвесности, страха, наде, туге и за породицу младића чисте агоније.

Ненад Периш, Матејев отац, и даље се налази у Београду и колико год некад било претешко, не губи наду да ће се у Хрватску вратити са својим сином.

Он је говорећи за хрватске медије једва задржавајући сузе причао о болу са којим се свакодневно носи, истрази, али и спекулацијама око случаја нестанка његовог сина.

Како је рекао, често се запита шта се заправо догодило.

– Питам се, какав је ово интерес, шта се заправо догађа, у страној сам земљи, ту сам са људима које не познајем, не знам где ми је син… Ту је нека вода у коју гледам, мутна је, да ли је он унутра… То је један кошмар који рационално не можете посложити… Увече, пре него што одем да спавам, помолим се Богу за сутра, и тако већ двадесет и колико дана – каже неутешни отац.

Сигнал телефона ми је дао наду…

Говорећи о самој потраги, Ненад Периш рекао је да му је сигнал мобилног телефона улио наду, и да се надао да ће Матеја пронаћи на Великом ратном острву.

– Важно ми је да потрага и даље траје и да се он пронађе – рекао је Периш.

Осврћући се на ранија сазнања, Ненад Периш је поновио да сматра да његов син, како су га снимиле сигурносне камере, није трчао без циља.

– Матеј није зимогрожљив. Зими често кад нису прениске температуре изађе напоље. Тад је у Београду била висока температура за то доба године. Матеј је имао кратке рукаве испод јакне, био је у том клубу, и вероватно није облачио због тога и кошуљу. То што је изашао напоље, помислио сам као родитељ, иако можда нисам у праву, јесте да је мислио брзо да се врати, или је можда била гужва на гардероби. Не би сигурно оставио јакну у клубу, да не дође по њу – прича Периш.

Он је додао и да је Матеј код себе имао нешто новца, те да не зна да ли је можда отрчао до апартмана у којем су били смештени да узме још.

– Мислим да је имао око 50 до 70 евра. Да ли је то било довољно да плати пиће које су пили тамо, не знам. Картица није била код њега. Картица је сад код мене – прича Ненад Периш.

Нико не треба да трпи прозивке

Матејев отац осврнуо се поново и на пријатељицу његовог сина која је последња била с њим у контакту, те нагласио да нема потребе да она или било ко од Матејевих другова трпи прозивке по друштвеним мрежама.

– Непотребне су и претеране. Верујем и Матејевим пријатељима и тој пријатељици. Верујем да би урадили све да би Матеја пронашли. Бацање блата на некога у овако тешким тренуцима ником не треба – рекао је Периш.

У једном тренутку, Ненад Периш није успео да заузда сузе говорећи о болу кроз који он и његова породица пролазе.

– Имам своју породицу, која пати због свега овога и на то сам концентрисан и морам да, уз велику жељу да пронађем Матеја, сачувам мир своје породице. Пуно људи је пре мене имало оваквих проблема, можда неко и после мене буде. Узми крст и носи га, покушај да будеш добар човек. Мислим да је скупа ова енергија због Матејеве доброте, који је изузетно добар момак – рекао је Пери

 

Извор: Објектив.рс
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: