Twitter uklonio Vučiću skoro 9000 naloga koji su promovisali SNS
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Kako prema navodima društvene mreže Twitter saznajemo SNS je koristio skoro 9000 lažnih naloga kako bi promovisao stranku i predsednika Vučića. Twitter je objavio kako su svi nalozi banovani, a da je srbija vodeća država u broju "botova" koji manipulišu javnošću. 

Svi ovi identifikovani i uklonjeni računi povezani su sa pet zemalja: Egiptom, Hondurasom, Indonezijom, Saudijskom Arabijom i Srbijom. Srbija je bila daleko vodeća zemlja po broju uklonjenih računa, sa brojem 8.558. Tvitter je uklonio 5.350 naloga povezanih sa Saudijskom Arabijom, 3.104 povezanih sa Hondurasom, 2.541 nalog povezan sa Egiptom i 795 lažnih računa povezanih sa Indonezijom.

"Ova ponašanja krše našu politiku i ciljani su pokušaj zavravanja javnog mišljenja.", prenijeli su iz Tvitter.

“Do kraja prošle godine, identifikovali smo grupu naloga povezanih u neautentičnoj koordinisanoj aktivnosti koja je dovela do uklanjanja 8.558 naloga koji su radili na promovisanju srbijanske vladajuće stranke i njenog lidera”, navode iz ove kompanije sa zvaničnog naloga Twitter Safety. 

Mediji u Srbiji često su izveštavali da su onlajn aktivisti Srpske napredne stranke, takozvane „botovi“, vrlo aktivni na društvenim mrežama. Neki su navodno zaposleni u državnim kompanijama ili javnim institucijama.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: