U Banjoj Luci ubijen Slaviša Ćulum
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Banjalučanin Slaviša Ćulum ubijen je u svom automobilu, u blizini porodične kuće u Dragočaju kod Banjaluke, potvrdila je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske.

Ovo banjalučko naselje nadlijeće helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kako javlja naš novinar sa lica mjesta, u pomenutom naselju policija kontroliše svaki ulazak i izlazak.

Podsjetimo, Ćulum je prije nekog vremena izašao iz zatvora.

On je osuđen 2011. godine u banjalučkom Okružnom sudu, zajedno sa Dejanom Kostićem i Dejanom Čajićem, na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila.

Ko je bio Slaviša Ćulum

Banjalučanin Slaviša Ćulum (36), koji je ubijen danas u ovom gradu, osuđen je 2011. godine u banjalučkom Okružnom sudu zajedno sa Dejanom Kostićem i Dejanom Čajićem na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila.

Vatreni obračun desio se u u aprilu 2010. godine, kod benzinske pumpe "Parma trend" u naselju Lazarevo.

Također, u odvojenom sudskom procesu Jošilu je izrečena oslobađajuća presuda za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma (19), jer je Sud utvrdio da je pucao u nužnoj odbrani. Jošila je optužnica teretila da je u obračunu ubio Nedeljka Ćuluma, te doveo u opasnost živote mnogobrojnih vozača i njihovih saputnika koji su u trenutku pucnjave prolazili autoputem.

Iako je Jošilo ranjen, a Nedeljko Ćulum ubijen u istom obračunu, sudski proces bio je odvojen zbog netrpeljivosti Jošila sa jedne, te Slaviše Ćuluma, Kostića i Čajića sa druge strane.

Pojedinačno gledano, Slaviša Ćulum je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora. Kostić, koji je takođe osuđen zbog pokušaja ubistva Jošila, te Čajić zbog pomaganja u ovom krivičnom djelu, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Osuđen i zbog pljačke

Okružni sud u Banjaluci osudio je ranije Slavišu Ćuluma, njegovu djevojku Dejanu Mitrašinović, te Dragana Puzića (26), Bojana Šikmana (23) i Nemanju Drljaču (22), sve iz Banjaluke, na ukupno 20 godina i osam mjeseci robije zbog oružane pljačke ProCredit banke u maju prošle godine, odakle su oteli blizu 13.000 maraka.

Ćulum je zbog te pljačke osuđen na sedam godina i tri mjeseca zatvora. Nakon izricanja presude i izlaska Sudskog vijeća, on je pljunuo tužioca Slobodana Salića.

Nezavisne.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano