U Hrvatskoj potpisan prvi ugovor o izgradnji 5G mreže
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Hrvatski Telekom i Erikson Nikola Tesla (ENT) danas su potpisali prvi 5G ugovor o saradnji

 

Prema ovom ugovoru, ENT će do 2024. biti ekskluzivni isporučilac radijskog dijela mobilne mreže Hrvatskog Telekoma. Ovo je prvi 5G ugovor dviju hrvatskih kompanija, čime ENT i Hrvatski Telekom nastavljaju dugogodišnju saradnju.

Njihova saradnja počela je modernizacijom radijskog dijela mreže prije dve godine i usmjerena je na uvođenje 5G standarda u mobilnu mrežu. Cilj Hrvatskog Telekoma je da 5G mrežom svojim korisnicima osigura veće brzine i 5G pokrivenost, kao i da hrvatskoj ekonomiji i društvu približi prilike koje dolaze sa digitalizacijom i četvrtom industrijskom revolucijom.

„Tokom proteklih mjeseci postalo je jasno koliko su ICT industrija i ulaganja u digitalnu infrastrukturu važni jer oni su ključna poluga za digitalizaciju društva i povratak ekonomskom rastu. Saradnja sa ENT-om je najnoviji primjer naše podrške ekonomiji i društvu. Nastavljajući sa ulaganjima u mrežu i povezujući sve u Hrvatskoj s mogućnostima digitalizacije Hrvatski Telekom kao vodeća mreža omogućuje kompanijama da postanu inovativnije i produktivnije, a ekonomiji da bude konkurentnija i otpornija na izazove“, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis za 24 sata.

On je dodao i da je implementacija 5G tehnologije široko primjenljiva i komplementarna sa potrebama hrvatske ekonomije kroz primjere omogućavanja veće energetske efikasnosti sa pametnim mjerenjima i dinamičkim upravljanjem snabdjevanjem električnom energijom. Narošito većom efikasnošću u poljoprivredi putem povezanih i automatizovanih uređaja i strojeva ili optimizacijom procesa sistema navodnjavanja, kao i u raznim drugim industrijama.

Gordana Kovačević iz ENT-a istakla je zadovoljstvo zbog ovog ugovora sa strateškim partnerom, te dodala da njihovi stručnjaci među prvima rade na implementacijama 5G mreža na četiri kontinenta, kao i da je Erikson pustio u komercijalni rad 40 5G mreža.

 

Izvor: it-mixer.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: