U Sabornom hramu u Podgorici oslikani i đavoli!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici oslikan je brojnim svecima iz srpske istorije i to je normalno za ovaj prelepi hram. Ali ono što se do sada nije zabeleženo je da su ovom hramu oslikani i đavoli. Kako ekskluzivno otkriva izvor Afere u crkvi su ikonopisani i neki antihristi, odnosno đavoli, a jedan od njih je i aktuelni predsednik Crne Gore – Milo Đukanović.

Arhitekta dr Predrag Ristić je po blagoslovu Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, uradio idejno rješenja hrama. Poslije dugih usaglašavanja i dobijanja odobrenja od nadležnih vlasti, sa blagoslovom Visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija, Saborni hram Vaskrsenja Hristovog u Podgorici počeo je da se gradi 1993. godine.

Osvećenjem hrama Hristovog Vaskrsenja 7. oktobra 2013. godine, na starom hilandarskom metohu, koji vjekovima čuva uspomenu na velike ktitore, srpski i svetogorski duh, ispuniće se još jedan zavjet naših predaka. Sveti Simeon Mirotočivi, kao rodonačelnik Svetorodne loze Nemanjića, osnivač i graditelj manastira Hilandara kome je darivao i posjede u mjestu svoga rođenja, u divnom podgoričkom hramu Hristovog Vaskrsenja, i u njegovoj liturgijskoj pjesmi, na svojoj očevini, proslavljajući svoj devetstoti rođendan, nastavlja da živi i traje u molitvenom podvigu i trudu naroda čiji je vječni, neodstupni i neumorni zastupnik pred Bogom Tvorcem vaseljene.

 

Izvor: nedeljnikafera.net

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: