UBIJANJE RUSA KAO SAFARI: Šok ispovest ukrajinske snajperistkinje o prvim sukobima, evo šta je glavna slabost protivnika! VIDEO
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Snage, imaju mehanizme da utiču na kadrove da po svaku cenu ostvare svoje ciljeve“, rekla je Bilozerska. „Vojnici se jednostavno tretiraju kao topovsko meso i prinuđeni su da to prihvate kao svoju obavezu. Slabost je apsolutni nedostatak inicijative kod narednika i mlađih oficira. Kao rezultat toga, nemogućnost samostalnog donošenja odluka.“

Ona je dodala: „Niko ne zna kada će se rat završiti. Po mom mišljenju, trajaće još najmanje godinu dana. I završiće se, naravno, našom pobedom, obnavljanjem kontrole nad ukrajinskim teritorijama u okviru međunarodno priznatih granica, tj. , sa Donbasom i Krimom“.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva navelo je na Tviteru u nedelju da su „ruske snage sve više ograničene degradiranim sposobnostima, kontinuiranim niskim moralom i smanjenom borbenom efektivnošću. Mnoge od ovih sposobnosti se ne mogu brzo zameniti ili ponovo uspostaviti i verovatno će nastaviti da ometaju Ruske operacije u Ukrajini“.

Uprkos gubicima i neuspesima koji su očigledni vojnim analitičarima i međunarodnim novinarima na terenu, Rusija nastavlja da insistira da ostvaruje svoje ciljeve i da neće odustati od svog cilja da preuzme kontrolu nad tom istočnoevropskom zemljom.

„Mi kažemo čvrsto i jasno i nedvosmisleno smo uvereni, bar ruske diplomate koje ovde rade, da nikada neće biti kapitulacije“, rekao je Anatolij Antonov, ambasador Rusije u Sjedinjenim Državama, Solovjev uživo, ruskoj državnoj vesti TASS. izvestila je agencija u subotu.

„Uvereni smo da će svi ciljevi koje je vrhovni komandant postavio pred našim oružanim snagama biti u potpunosti ostvareni. Nikada nećemo odustati, nećemo ustuknuti“, rekao je on.

Kurir.rs/Newsweek

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano