Ubistvo novinarke na Malti bivši ministar platio 350.000 eura?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U aferi ubistva novinarke Dafne Karuana Galicije na Malti izgleda da je jedan bivši ministar platio ubici 350.000 eura, piše Špigl.

To je juče na suđenju rekao Melvin Teuma, koji je sebe opisao kao posrednika u plaćanju ubice. Svjedoku je istraga obećala smanjenje kazne ako bude pomogao u rasvetljavanju ubistva.

Teuma je rekao da je pare za ubistvo dao bivši ministar privrede Kris Kardona posredniku koji ga je predao jednom od ubica.a

Kardona je za list “Times of Malta” kazao da se radi o lažnom svjedočenju.

No ministrov broj privatnog mobilnog telefona sačuvan je u mobilnom, nađenom u neposrednoj blizini mjesta ubistva novinarke.

Novinarka  Dafne Karuana Galicija  koja je pisala o politici i korupciji, ubijena je u oktobru 2017. eksplozijom bombe, koja je razorila njen automobil.

Tri muškarca su optužena da su izvršitelji ubistva: Vinsent Muskat te braća Alfred i Džordž Deđiorđio, koji od kraja 2017 sede u zatvoru.

Biznismen Jorgen Feneš, koji je imao dobre veze sa  tadašnjom, socijalističkom vladom Malte, je od decembra prošle godine osumnjičen da je organizovao ubistvo.

Svi optuženi negiraju optužbe.

Vijesti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano