Uhapšeni Srbin pušten na slobodu: Kosovska policija ga ispitivala u vezi navodnog ubistva Albanaca iz okolnih sela
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UMirko Mitrović, penzionisani radnik Zdravstvenog centra iz Gnjilana koga je uhapsila policija samoproglašenog Kosova, pušten je na slobodu, potvrdili su mještani sela Bosce kod Kosovske Kamenice.

Jedan od mještana je ispričao da je Mitrović prenio komšijama da je u policijskoj stanici ispitivan u vezi sa navodnim ubistvom nekoliko Albanaca iz obližnjih albanskih sela Ogošte i Koprivnica.

Srbi iz Bosca ispričali su ranije danas Srni da u posljednjih nekoliko dana radnici sa građevinskim mašinama u pratnji policije prištinskih institucija otkopavaju dio imanja Srba, koji je oslonjen na potok pored zidina manastira Ubožac.

Advokat Vasilije Arsić, koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, rekao je ranije danas da je Tužilaštvo protiv Mitrovića pokrenulo postupak, ali da trenutno nema dovoljno dokaza, te da mu je rečeno da je Mitrović učestvovao u krivičnom djelu “uništenje groba”.

– Rečeno mi je da je učestvovao u krivičnom djelu `uništenje groba`, ali da za sada Tužilaštvo nema dovoljno dokaza da se radi o ratnom zločinu, odnosno nema dovoljno dokaza da je učestvovao u izvršenju ratnog zločina – rekao je Arsić.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000