Ukradenim gliserom jurili ka Albaniji: Ekipa s Interpolove potjernice napravila haos u Crnoj Gori, ISPALJENI I HICI
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U spektakularnoj akciji, nakon jurnjave i upotrebe vatrenog oružja, pripadnici plovne jedinice Bara i Ulcinja u subotu veče, na otvorenom moru naspram Valdanosa, uspjeli su da uhapse četiri državljana Turske, koji su se ukradenim gliserom iz Risna zaputili prema teritorijalnim vodama Albanije.

Kako se saznaje, prema istim informacijama, svi uhapšeni imaju debeo kriminalni dosije i za njima je raspisana crvena Interplova potjernica.

Povodom toga, oglasila se i Uprava policije u čijem saopštenju piše da su zbog teške krađe četiri plovila u Bokokotroskom zalivu, u subotu uhapšena četiri strana državljanina.

– Kotorskoj policiji je 14. maja prijavljeno od strane više građana da su im u toku prethodne noći u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva otuđena četiri plovila koja su se nalazila na vezovima na različitim pozicijama – saopštili su.

Dalje su objasnili:

– Kotorsku policiju su službenici Stanice granične policije II Bar obavijestili da se 14. maja, oko 21.30, na dijelu mora iz uvale Sutomora u pravcu otvorenog mora ka vodama Republike Albanije, kreće plovilo velikom brzinom koje je zaustavljeno i dovedeno na službeni vez graničnog prelaza Luka Bar radi obavljanja pregleda. Za plovilo je utvrđeno da je otuđeno u Kotoru. Na njemu su se nalazile četiri osobe, državljani Turske C. E. (29), S. E. (27), A. E. (26) i F. K. (25), za koja je utvrđeno da ilegalno borave na teritoriji Crne Gore. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u saizvršilaštvu. Ukupna vrijednost plovila koja su otuđena iznosi oko 60.000 evra. Preostala tri plovila su pronađena pretragom akvatorijauma bokokotorskog zaliva i vraćena su vlasnicima –  piše u saopštenju Uprave policije.

Vijesti saznaju da je akciji prethodila prijava krađe glisera u Risnu, koji je u subotu uveče evidentiran u barskoj marini. Lopovi su se nakon toga, gliserom velikom brzinom uputili ka otvorenom moru i Albaniji i tada je počela potjera za bjeguncima za koje policajci nsu znali ni ko su ni da li su eventualno naoružani.

Sagovornik Vijesti iz istrage kazao je da je policija brzo sustigla gliser i pokušala zvučnom i svjetlosnom signalizacijom da ga zaustavi.

– Prišli smo im bočno, krenuli su prema nama i udarili nas nekoliko puta, valjda sa ciljem da odustanemo. Budući da su bili agresivni i da su se nekoliko puta oglušivali o naređenja, ispalili smo hice zastrašivanja uvis. Ni tada nisu stali. Nakon toga prišli smo opet bočno i onesposobili im vanbrodski motor. Tada je gliser stao, a bjeguncima stavljene lisice na ruke – kazao je sagovornik, napominjući da je u cjelosti poštovan Zakon o unutrašnjim poslovima, prenosi Blic.

– Postojala je opasnost da izađu iz naših teritorijalnih voda. Imamo sva ovlašćenja da takva plovila prinudno zaustavimo – kazao je on.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano