Upozorenje iz Googlea: Hitno ažurirajte Chrome
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakovanje Chromea

Google je svojim korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih bezbjednosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko bezbjednosnih propusta na svim platformama i potaknuo korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće.

Google navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih tačaka, od kojih su osam kategorisane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakovanje Chromea u posljednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?

Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri tačkice u gornjem desnom uglu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.

Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko sedmica da ažuriranje stigne do svih korisnika, prenosi N1.

(Poslovni.hr)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: