Упозорење! КРЕЋЕ УДАР НА СРБИЈУ ИЗ АМЕРИКЕ! Упутили драматичне претње: Мораћете да…
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UАмбасадор САД у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је да је за Сједињене Државе кључна нормализација односа између Србије и Косова и напоменуо да би обе стране требало да поштују Вашингтонски споразум

Ховенијер је у интервијуу за РТК оценио да се његов долазак може схватити као додатни показатељ интересовања САД да помогну Косову и Србији да постигну споразум о нормализацији односа.

“Сједињене Државе верују да ово мора да буде свеобухватан споразум. Мислим да можете да видите знаке да наши европски партнери улажу све напоре у процесу дијалога који води ЕУ да би постигли напредак”, рекао је амбасадор за РТК.

Ховенијер је такође напоменуо и да се амерички став није променио по питању Косова.

“Суверенитет Косова, територијални интегритет Косова, ова питања се не доводе у питање. Рекао бих да су то историјске чињенице. Косово је независна држава”, рекао је Ховенијер.

Амерички дипломата каже да разуме противнике независности, али реалност је да је независнот неповратна.

“Косово је суверена држава. Неки људи могу одлучити да се супротставе овоме, и људи могу расправљати колико год желе, али стварност и чињенице на терену говоре саме за себе. За САД, фокус дијалога упркос потешкоћама остаје јасан. Изазов у ​​дијалогу је постиц́и такав аранжман да би се постигла нормализација. Споразум за нормализацију односа, као што сам рекао, са становишта САД, мора да се заснива на међусобном признању”, рекао је амбасадор САД.

Ховенијер је подсетио да америчка политика има континуитет, без обзира да ли су на власти републиканци или демократе.

“Садашња администрација наставља да држи став да су обавезе Вашингтонског споразума биле важне, и очекујемо да их власти у Приштини и Београду спроводе колико год могу”, закључио је Ховенијер.

Извор: Ало.рс
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: