Uspava dijete pa se putem Facebooka obrati naciji
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pandemija koronavirusa primorao je sve ljude u kućnu izolaciju, pa tako i predstavnike vlasti koji se, svako na svoj način pokušava zaštiti, ali i obavljati svoje dužnosti.

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern briljira. 39-godišnja premijerka kreira svoj vlastiti stil vođenja, posebno obračajući pažnju na osjećaj empatije u krizi koja ljude iskušava da se brinu sami za sebe. Ardern ima diplomu komunikologije, stoga ne čudi njena izvanredna sposobnost stvaranja komunikacije sa stanovnicima Novog Zelanda.

 

Jedna od inovacija novozelandske premijerke su česti Facebook live razgovori koji uspijevaju biti neformalni i informativni. Tokom jedne sesije, baš dok se Novi Zeland spremao da se zaključa, ona se pojavila u majici kod kuće da bi mogla da pruži smernice. Prethodno je objasnila da je upravo spremila kćerku u krevet. 

Jacinda Ardern sa tek rođenom bebom u zgradi UN-a

Novozelandska premijerka se u septembru 2018. godine na jednom sedmičnom zasjedanju Generalne skupštine UN-a pojavila sa svojom tromjesečnom bebom Neve Te Aroha. Nikada ranije Novozelanđani nisu ujedinjeno podržavali jednog predstavnika vlasti kao što podržavaju svoju premijerku Jacindu Ardern. 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano