UŽAS - Dječak (14) zavirio u kesu i aktivirao bombu: Povrijeđen on, sestra i majka
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Tri osobe, među kojima dvoje djece lakše je povređeno kada se aktivirala eksplozivna naprava u porodičnom dvorištu u naselju Čitluk u Kruševcu, saznaju “Novosti”.

Kako nezvanično saznaju “Novosti” iz više izvora, incident se dogodio kada je dječak D. P. (14) sinoć pronašao deo eksplozivne naprave u kesi u dvorištu, gdje je ova porodica skladištila dio sakupljenih sekundarnih sirovina.

Došlo je do aktiviranja, ali na svu sreću, dječak je lakše povrijeđen. Manje povrede zadobila je i njegova četvorogodišnja sestra, kao i majka S. S. (38). Kada je policija izašla na lice mjesta, porijeklo naprave je počelo i da se otkriva.

- Otac povrijeđene djece I.P.(39) se bavi sakupljanjem sekdunarnih sirovina i nešto veću količinu stvari, dobio je od Kruševljanina K. J. Sve što je prikupio, transportovao je kući i stavio u dvorište. Ispostavilo se, međutim, da je među donijetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i “upaljač”. Kada je dijete zatvorilo u kesu, došlo je i do detonacije - kaže izvor.

Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina K .J, od koga je, prema dosadašnjim saznanjima, I. P. dobio sekundarne sirovine. Pripadnici MUP su u stanu K. J. našli i inicijalnu kapislu za eksploziv, kao i manju količinu marihuane. Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mjera zadržavanja do 48 sati.

Za sada se sumnja da je izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Mnogi su u komšiluku čuli da je nešto puklo, pa se pronela priča da je eksplodirala neka bomba. Policija je brzo došla,a dete je prebačeno do bolnice. Videlo se da ima povrede svuda po telu - pričaju meštani Čitluka.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: