VELIKA POLICIJSKA AKCIJA - Pretresene 23 lokacije, oduzeta droga i dokumentacija
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

SARAJEVO – U nastavku akcije "Feniks" jutros su pretresene 23 lokacije u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, a do sada je pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa krivičnim djelima prevara, krivotvorenje dokumenata, utaja i zloupotreba položaja ili ovlašćenja, a oduzeta je i određena količina droge.

Akciju "Feniks", koja je počela u ranim jutarnjim časovima, sprovode policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Repubublike Srpske, Federalna uprava policije i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Na osnovu naredbi nadležnog suda, policijski službenici pretresali su 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i sedam na području Istočnog Sarajevo, u cilju dokumentovanja i dokazivanja udruživanja radi činjenja pomenutih krivičnih djela.

U sklopu akcije "Feniks" juče je pretreseno 18 lokacija na području Kantona Sarajevo, a tom su prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela.

IZVOR: GLAS SRPSKE

FOTO: ILUSTRACIJA

Feniks akcija, crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: