Veštačka inteligencija pokazala kako će žene izgledati za 1.000 godina i – jezivo je
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UAko radite na tome da što manje vremena provodite na elektronskim uređajima, ovaj tekst će vam sigurno pomoći. Prosto je nemoguće da svakodnevno višesatno buljenje u male i velike ekrane neće imati nikakve posledice na izgled ljudskog tela.

Pokušavajući da vide kako bi tehnologija u narednih 1000 godina mogla preobraziti naša tela, naučnici su stvorili „Mindy“ – groteskni model žene iz budućnosti koju karakterišu grbava leđa, široki vrat i prsti koji izgledaju kao kandže za kucanje poruka.

“Pribavili smo naučna istraživanja i stručno mišljenje o toj temi pre nego što smo radili s 3D dizajnerom na stvaranju budućeg čoveka čije se telo fizički promenilo zbog konstantne upotrebe pametnih telefona, prenosnih računara i druge tehnologije“, prenosi Daily Mail reči istraživača koji su stvorili ovaj 3D model.

Godine gledanja u pametne telefone i računare mogle bi rezultirati pogrbljenim držanjem, a ruke će biti trajno oblikovane u kandže zbog stalnog držanja pametnih telefona, tvrde oni.

“Način na koji držimo svoje telefone može uzrokovati napetost u određenim kontaktnim tačkama te sindrom kubitalnog tunela“, objašnjava dr. Nikola Đorđević iz „Med Alert Helpa“.

“Kada radite na računaru ili gledate u svoj telefon, mišići na zadnjoj strani vrata moraju se kontrahovati kako bi vam držali glavu gore“, objašnjava drugi naučnik , K. Daniel Riew, zbog čega je model izuzetno pogrbljen.

 

“Što više gledate prema dole, mišići moraju jače raditi kako bi vam glava bila podignuta. Ovi mišići se mogu preterano umoriti i mogu boleti od gledanja u pametne telefone i tablete ili od provođenja većine radnog dana na računarima“, dodaje.

 

Izvor: nova.rs
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: