(VIDEO) Učenici u visočkoj školi pronašli štakora: Pogledajte koliki je
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Da nadležne osobe ne brinu za mlade u Bosni i Hercegovini, potvrđuje i sljedeća vijest koja je dostavljena redakciji portala Crna-Hronika.

Dezinfekcija i dezinsekcija škola i ostalih obrazovnih ustanova spada u jednu od najbitnijih stavki obrazovnog sistema radi sigurnosti djece ali i nastavnog kadra. Nije bitna dezinfekcija samo prilikom proglašenje epidemije, ona je bitno da bude redovna i realizovana pre svega stručno i po najvišim standardima.

Svedoci smo brojnih uzročnika zaraznih bolesti u našoj svakodnevnici, upravo dezinfekcija predstavlja niz mjera koje su usmerene na unštavanju njihovih uzročnika – bakterija, virusa…

Da se deratizacija ili i dezinsekcija ne obavlja u škola ZDK-a potvrdio je i sljedeće video klip u kojem su snimili učenici Srednje mješovite škole Hazim Šabanović u Visokom. Nakon što je učenicima koji svakodnevno borave u ovoj učionici, bilo nešto sumnjivo ispod stola, digli su ga kako bi vidjeli o čemu je riječ. Pronašli su mrtvog pacova u školskom stolu koji je namijenjen za učitelja.

 

Zašto Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK na čijem čelu je ministar Spahija Kozlić ne rade posao za koji su plaćeni? Do kada će nam se učionice raspadati, učenici odlaziti a učitelji biti neplaćeni adekvatno za svoj posao?

I onda se pitamo zašto mladi odlaze? Odlazite slobodno…
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: