Više ne želi nastupati za Hrvatsku; Odabrao je BiH
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac, 27-godišnji talentirani Korčulanin Dinko Šegedin, odlukom Vijeća ministara i službeno je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije BiH.

Šegedin je još u februaru ove godine, zajedno s Marijom Štetić iz zagrebačke Dubrave, predstavljen kao novi taekwondo reprezentativac BiH, a oboje se nalaze među 20 najboljih svjetskih boraca u svojim težinskim kategorijama.

Prema Zakonu o državljanstvu BiH, stranac za dobivanje državljanstva te zemlje treba, između ostaloga, imati odobren stalni boravak najmanje tri godine, dovoljno poznavati jezike naroda i pismo BiH, ne smije biti osuđivan i protjerivan iz susjedne države.

Dinko Šegedin učestvovao je na svjetskim i europskim takmičenjima te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang-listi što mu daje šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Hrvatski sport tako je, pišu mediji u Hrvatskoj, ostao bez još jednog talentiranog sportiste.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano