Visočanin Nedim Karavdić sa prijateljem lansirao Wheel Fit: Aplikacija koja osobama s invaliditetom pomaže da održavaju fizičko i mentalno zdravlje
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNakon što su zbog pandemije koronavirusa odgođena takmičenja u Evropi i Tunisu, iz oblasti IT Inžinjeringa, Nedim Karavdić iz Visokog, maturant gimnazije Richmond park school Sarajevo odlučio je da svoj pobjednički projekat sa naučne olimpijade Bosepo 2020. objavi kao aplikaciju na Google Play servisu.

Aplikaciju “Wheel fit” sa primjerima fitness vježbi i preporukama za ishranu osoba sa invaliditetom možete preuzeti besplatno putem android uređaja na LINKU ili klikom na narednu fotografiju.

Inače, Visočanin Nedim Karavdić, zajedno sa svojim timskim kolegom iz razreda Ćamilom Vilićem za ovu aplikaciju osvojio je zlatnu medalju na BOSEPO naučnoj olipmijadi, koja je održana u Sarajevu krajem februara.

Ova Olimpijada je koncipirana na principima svjetskih naučnih olimpijada kako u pogledu pisanja, izrade i prezentacije projekata tako i u načinu bodovanja i ocjenjivnja od strane stručne komisije.

Svoju kreativnost i inovativnost učenici osnovnih i srednjih škola su pokazali kroz više od 120 predstavljenih projekata iz nekoliko oblasti (engineering & IT, energie, environment, movie).

WHEEL FIT je prva mobilna aplikacija u svijetu koja osobama sa invaliditetom daje priliku da poboljšaju svoje fizičko i mentalno zdravlje kroz pažljivo odabrane fitness aktivnosti.

Aplikacija sadrži desetine vježbi dizajniranih za različite vrste fitness aktivnosti kao što su body building, cross – fit, kondicioniranje, treninzi za skidanje masnih naslaga i mnoge druge. Pored pažljivo odabranih vježbi u WHEEL FIT su ubačeni profesionalno prepisani treninzi kao i planovi za ishranu koje podržava kalorijski kalkulator.

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: