Vladika Grigorije o slonu, zecu i kandidaturi za predsednika
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vladika diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić oglasio se danas putem portala Eparhije Nemačke, gde je u dvominutnom video snimku govorio, između ostalog, i o svojoj navodnoj kandidaturi za predsednika Srbije.

Grigorije obraćanje počinje novim apelom građanima da se najozbiljnije shvati pandemija korona virusa. Od polovine snimka, međutim, najpre suptilno a potom i otvoreno, prelazi na aktuelnu političku temu.

“U pogledu tračeva koje izgovaraju ljudi koji su malo ili nimalo obavešteni. Poslužiću se jednom anegdotom koju sam pročitao u knjizi koju je napisao jedan austrijanac o našem Ivi Andriću”, kaže Grigorije.

Što se anegdote tiče, u njoj se, prema Grigorijevim rečima, radi o zecu koji sa istoka Evrope, verovatno u vreme komunističkih režima, prebegava na Zapad.

“Zapadnoevropski zec ga vidi i pita: ‘Od čega bežiš?’ ‘Kod nas progone slonove!’, odgovara istočnoevropski zec. ‘Ali, ti nis slon’, kaže zapadnoevropski. ‘Naravno da nisam, ali nisam siguran da to mogu i da dokažem’. Nešto slično je i sa mojom kandidatorom za predsednika. Jedino što mogu da vam pokažem i kažem, ali sa svešću da mnogima neće značiti ništa ili ni malo, u mojim ličnim dokumenitma ne piše moje lepo kršeno ime Mladen, nego Grigorije. Ja nisam slon, samo Grigorije”, rekao je Vladika.

Podsećamo, prethodnih dana se u izvesnim medijima u Srbiji provlači teza da bi Vladika dizeldorfski mogao biti predsednički kandidat opozicije na izborima iduće godine. Grigorije je sada takve glasine po prvi put otvoreno negirao.

izvor: nova rs

Vladika Grigorije - crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: