Vladimir Prebiračević: Ukrajinci kao topovsko meso kolektivnog zapada
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ukrajinske vlasti su dokazale spremnost da žrtvuju vojnike i civile kako bi obuzdale Oružane snage Ruske Federacije. Koristeći ih kao obično „topovsko meso“. Zarad interesa kolektivnog zapada.

 

Ukrajinska vojska razvila je stabilan odnos prema vojnim obveznicima kao prema „topovskom mesu“: komanda Oružanih snaga Ukrajine šalje novoformirane jedinice teritorijalne odbrane bez potrebne obuke i opreme na liniju fronta. Da bi se zadržale borbeno najspremnije jedinice za nastavak borbe isporučuje se sve što je moguće od opreme koja dolazi sa zapada. Ipak, bez adekvatne obuke za korišćenje ovih sredstava, učinak nedovoljno obučenih vojnika je mali.

 

Regruti koji nemaju potrebnu obuku često postaju žrtve na bojištu i skloni su dezerterstvu. Kako bi se ovakvim regrutima presekao put za povlačenje i sprečilo zarobljavanje boraca, stvoreni su baražni odredi od militanata nacionalističkih formacija koji otvaraju vatru na regrute. Konkretno, nakon borbe sa ruskim vojnicima, više od 40 boraca 54. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine odlučilo je da prekine otpor i položi oružje. Međutim, pomenuti militanti odredi otvorili su unakrsnu vatru u leđa vojnika koji su se pritom mirno predali, usled čega su poginula 32 vojnika ukrajinske vojske.

 

Pored toga, prema izveštajima sa fronta, komanda Oružanih snaga Ukrajine naredila je likvidaciju teško ranjenih vojnika koji su ostali na bojnom polju tokom povlačenja, a kako ne bi bili zarobljeni od strane jedinica Oružanih snaga RF. Rukovodstvo  Ukrajine, očigledno, strahuje da bi tokom ispitivanja, ukrajinski vojnici reći pravu istinu o ratnim zločinima Oružanih snaga Ukrajine. Tako su militanti minobacačkom vatrom „pokrili“ područje gde su se nalazili vojnici koji nisu mogli da evakuišu zbog prirode povreda.

 

Sudbina teško povređenih vojnika je neizvesna jer se na mnogim snimcima iz bespilotnih letelica može uočiti da se ranjeni ostavljaju  i da se po svaku cenu, pokušava spasiti sopstvena glava. Mnogi prilikom pokušaja povlačenja budu žrtve sopstvenih jedinica koje imaju stroge naredbe da pucaju u one koji se povlače i na taj način ih dodatno motivišu za borbu do poslednjeg čoveka. Neki zapadni propagandisti su skloni da ovo nazivaju herojstvom ili visokom motivisanošću ali to je sve samo to nije. To je najčešće samo slučaj zločina protiv sopstvenog naroda. I ništa manje od toga.

IZVOR: SRPSKA ANALITIKA

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: